dc.contributor.advisor |
Kráčmar, Stanislav
|
|
dc.contributor.author |
Páterková, Anna
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T23:10:03Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T23:10:03Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6889
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce je seznámení se se základními fyzikálními, chemickými vlastnostmi vody a její funkcí v těle člověka i ve zvířecím organismu. Dále se práce zaměřuje na požadavky týkající se pitné vody a její kvalitou, významem vody ve výživě člověka a metabolismem vody v těle každého z nás. Práce se také zaměřuje na onemocnění vzniklé ze zdravotně závadné či znečištěné pitné vody, taktéž dehydrataci a správný pitný režim různých věkových skupin, tj. dětí, dospělých, těhotných žen, pracujících, dále seniorů a sportovců. V práci je shrnuto kolik by tyto skupiny obyvatel měly vypít vody za den a jaké nápoje by jim měly být podávány. Závěr práce je věnován charakteristikám balených vod na našem trhu. |
cs |
dc.format |
61 |
cs |
dc.format.extent |
852450 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Voda
|
cs |
dc.subject |
pitná voda
|
cs |
dc.subject |
pitný režim
|
cs |
dc.subject |
dehydratace
|
cs |
dc.subject |
Water
|
en |
dc.subject |
drinking water
|
en |
dc.subject |
drinkable regime
|
en |
dc.subject |
dehydration
|
en |
dc.title |
Voda, pitná voda a její význam ve výživě člověka |
cs |
dc.title.alternative |
The water, the drinking water and its meaning in support of human |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2008-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
Identification of basic physical, chemical features of water and her function in the human's body and in an animal's organism is the aim of this work. Further the work surveys on a requirements concerning of a drinking waters and her qualities and the meaning this water in a sustenance of man and metabolism of waters in the body each of us. The work also surveys on a disorders postneuritic from an unhealthy or polluted drinking waters, likewise the dehydration and correct drinkable regime, which is different age groups, i. e. puppy fats, adults, gravid women, working people, further fathers and sportsmans. In this work is lumped how much water per day these insider inhabitants should drink up and what drinks would they drink. The close work is devoted to characteristics of packaged waters in our market. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7923
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|