dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Karásková, Eva
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T22:56:23Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T22:56:23Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6861
|
|
dc.description.abstract |
Ovoce je důležité, neboť obsahuje látky, které jsou nezbytné pro zdraví člověka. Jsou to zejména vitamíny a minerální látky. Pravidelný přísun těchto látek zvyšuje odolnost organismu proti onemocněním. V posledních letech je stále větší obliba konzumace tropického ovoce a to jak v čerstvém stavu tak upravovaném, např.sušené, kandované. Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda vybrané tropické druhy ovoce: Mangifera indica, Musa, Averrhoa carambola jsou vhodné k přípravě džemů . V práci je zahrnuta teoretická část o tropickém ovoci a dále je popsána příprava džemů, zhodnocení zda je vybrané ovoce vhodné na jeho výrobu. |
cs |
dc.format |
68s, 12s.obr.příloh |
cs |
dc.format.extent |
4311908 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ovoce
|
cs |
dc.subject |
tropické rostliny
|
cs |
dc.subject |
mango
|
cs |
dc.subject |
banán
|
cs |
dc.subject |
karambola
|
cs |
dc.subject |
vitamíny
|
cs |
dc.subject |
minerální látky
|
cs |
dc.subject |
pektiny
|
cs |
dc.subject |
jam
|
cs |
dc.subject |
fruits
|
en |
dc.subject |
tropical plants
|
en |
dc.subject |
mangoe
|
en |
dc.subject |
banana
|
en |
dc.subject |
carambola
|
en |
dc.subject |
vitamins
|
en |
dc.subject |
mineral matters
|
en |
dc.subject |
pectines
|
en |
dc.subject |
jam
|
en |
dc.title |
Tropické užitkové rostliny |
cs |
dc.title.alternative |
Tropical cultural plants |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valášek, Pavel |
|
dc.date.accepted |
2008-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The friuts is important because contains of matters that are necessary for health of people. These are especially vitamins and mineral matters. Regular suplly of these matters increases tolerance of organism against disorder. On last years is larger pleasure consummation of tropical friuts namely as in fresh state or textured, e.g. dried, candied. In my work was stu-died Mangifera indica, Musa, Averrhoa carambola and if are accetable to production jams. This labor descibe theoretic part about tropical fruits, is described adjustment of jams and appreciation if is choice fruits acceptable on its production. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8051
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-06 |
|
utb.result.grade |
B |
|