Tropické užitkové rostliny

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tropické užitkové rostliny

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rop, Otakar
dc.contributor.author Karásková, Eva
dc.date.accessioned 2010-07-16T22:56:23Z
dc.date.available 2010-07-16T22:56:23Z
dc.date.issued 2008-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6861
dc.description.abstract Ovoce je důležité, neboť obsahuje látky, které jsou nezbytné pro zdraví člověka. Jsou to zejména vitamíny a minerální látky. Pravidelný přísun těchto látek zvyšuje odolnost organismu proti onemocněním. V posledních letech je stále větší obliba konzumace tropického ovoce a to jak v čerstvém stavu tak upravovaném, např.sušené, kandované. Cílem diplomové práce bylo zjistit, zda vybrané tropické druhy ovoce: Mangifera indica, Musa, Averrhoa carambola jsou vhodné k přípravě džemů . V práci je zahrnuta teoretická část o tropickém ovoci a dále je popsána příprava džemů, zhodnocení zda je vybrané ovoce vhodné na jeho výrobu. cs
dc.format 68s, 12s.obr.příloh cs
dc.format.extent 4311908 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject ovoce cs
dc.subject tropické rostliny cs
dc.subject mango cs
dc.subject banán cs
dc.subject karambola cs
dc.subject vitamíny cs
dc.subject minerální látky cs
dc.subject pektiny cs
dc.subject jam cs
dc.subject fruits en
dc.subject tropical plants en
dc.subject mangoe en
dc.subject banana en
dc.subject carambola en
dc.subject vitamins en
dc.subject mineral matters en
dc.subject pectines en
dc.subject jam en
dc.title Tropické užitkové rostliny cs
dc.title.alternative Tropical cultural plants en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2008-06-04
dc.description.abstract-translated The friuts is important because contains of matters that are necessary for health of people. These are especially vitamins and mineral matters. Regular suplly of these matters increases tolerance of organism against disorder. On last years is larger pleasure consummation of tropical friuts namely as in fresh state or textured, e.g. dried, candied. In my work was stu-died Mangifera indica, Musa, Averrhoa carambola and if are accetable to production jams. This labor descibe theoretic part about tropical fruits, is described adjustment of jams and appreciation if is choice fruits acceptable on its production. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8051
dc.date.assigned 2007-11-06
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
karásková_2008_dp.pdf 4.112Mb PDF View/Open
karásková_2008_vp.doc 32Kb Microsoft Word View/Open
karásková_2008_op.doc 36Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account