Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení

DSpace Repository

Language: English čeština 

Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Lorencová, Eva
dc.date.accessioned 2010-07-16T22:46:44Z
dc.date.available 2010-07-16T22:46:44Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6847
dc.description.abstract V bakalářské práci byla sledována metabolická činnost u vybraných kmenů Streptococcus salivarius subsp. thermophilus, který je významnou složkou mléčných kultur využívaných při výrobě kysaných výrobků a vysokodohřívaných sýrů. Pozornost byla věnována využívání a produkci aminokyselin. Byla provedena analýza složení supernatantu prostřednictvím automatického aminokyselinového analyzátoru, který je založen na metodě HPLC iontovýmněnou. Hodnocení bylo doplněno o shlukovou analýzu (Euklidovské vzdálenosti, průměr mezi skupinami). cs
dc.format 56 s. cs
dc.format.extent 1458747 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject aminokyseliny cs
dc.subject disimilace aminokyselin aerobní a anaerobní cs
dc.subject biosyntéza aminokyselin cs
dc.subject Streptococcus salivarius subsp. thermophilus cs
dc.subject amino acid en
dc.subject dissimilation amino acids aerobic and anaerobic en
dc.subject biosynthesis amino acids en
dc.subject Streptococcus salivarius subsp. thermophilus en
dc.title Aminokyseliny produkované mikroorganizmy a možnosti jejich stanovení cs
dc.title.alternative Amino acids produced by microorganisms and possibilities of their determination en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2008-09-02
dc.description.abstract-translated In the bachelor thesis there was monitored a metabolism activity of chosen strains Streptococcus salivarius subsp. thermophilus which is the significant component of dairy cultures used for the manufacturing of fermented products and hard "cooked" cheeses. The attention was devoted to the exploitation and production amino acids. There was effected the analysis of supernatants composition via automatic amino acid analyzer unit which is based on method HPLC by an ion exchanger. The evalution was completed with the cluster analysis (Euclidean distance, the average between groups of microorganisms). en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 5391
dc.date.assigned 2007-11-20
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
lorencová_2008_bp.pdf 1.391Mb PDF View/Open
lorencová_2008_vp.doc 33Kb Microsoft Word View/Open
lorencová_2008_op.doc 32Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account