dc.contributor.advisor |
Doležalová, Magda
|
|
dc.contributor.author |
Valná, Miroslava
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T21:46:50Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T21:46:50Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6714
|
|
dc.description.abstract |
V bakalářské práci je sledována mikrobiologická kvalita vybraných zdrojů pitné vody. V teoretické části je pojednáno o chemických a fyzikálních vlastnostech vody, o klasifikaci přírodních vod, o pitné vodě, o výskytu mikroorganizmů ve vodě, o principu stanovení a o úpravě vody. V praktické části bylo provedeno stanovení přítomných mikroorganizmů u pěti vzorků vody z lokality Ostrožská Lhota během tří ročních období. Vzorky byly odebrány ze tří studní a dvou studánek a byly kultivovány na příslušných médiích. Výsledky ukázaly nejhorší kvalitu pitné vody v létě. V zimě bylo dosaženo nejlepších výsledků ze všech odběrových míst. Nejlepší mikrobiologická kvalita byla z odběrového místa - Tovaryšská studánka. |
cs |
dc.format |
60 s. , 1 s. obr. příloh. |
cs |
dc.format.extent |
680045 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
pitná voda
|
cs |
dc.subject |
mezofilní bakterie
|
cs |
dc.subject |
psychrofilní bakterie
|
cs |
dc.subject |
kvasinky
|
cs |
dc.subject |
plísně
|
cs |
dc.subject |
koliformní bakterie
|
cs |
dc.subject |
fresh water
|
en |
dc.subject |
mesophilic bacteria
|
en |
dc.subject |
psychrophilic bacteria
|
en |
dc.subject |
yeasts
|
en |
dc.subject |
moulds
|
en |
dc.subject |
coliform bacteria
|
en |
dc.title |
Monitoring mikrobiologické kvality vybraných zdrojů pitné vody |
cs |
dc.title.alternative |
Monitoring of the microbial quality of chosen fresh water sources |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2008-06-19 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis monitors a microbial quality of chosen fresh water sources. Theoretical section deals with chemical and physical properties, a classification of natural water, fresh water, a presence of micro-organisms in water, principles of determination and water treat-ments. In practical section, the determination of micro-organisms was performed by five water samples from Ostrožská Lhota locality during three seasons. Water samples were collected from three wells and two fountains and were analyzed. The results showed that the worst quality of fresh water was in summer. The best results was reaching from the all sampling places in winter. The best microbial quality was from the sampling places - Tovaryšská fountain. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7765
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-22 |
|
utb.result.grade |
A |
|