Stanovení beta-karotenu v želatinových kapslích
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Kolajová, Zuzana
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T21:42:21Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T21:42:21Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6704
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo najít a vypracovat vhodný postup izolace beta-karotenu a současně zavést optimální chromatografickou metodu pro jeho stanovení v želatinových kapslích. Ke stanovení beta-karotenu byla použita metoda HPLC s detekcí ECD. Byly vypracovány vhodné extrakční postupy a optimální chromatografické podmínky pro detekci beta-karotenu v želatinových kapslích. |
cs |
dc.format |
101 |
cs |
dc.format.extent |
2297437 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
HPLC
|
cs |
dc.subject |
beta-karoten
|
cs |
dc.subject |
želatinové kapsle
|
cs |
dc.subject |
borůvky
|
cs |
dc.subject |
HPLC
|
en |
dc.subject |
beta-carotene
|
en |
dc.subject |
gellatin capsules
|
en |
dc.subject |
blueberries
|
en |
dc.title |
Stanovení beta-karotenu v želatinových kapslích |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of beta-carotene in gelatine capsules |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Okénková, Eva |
|
dc.date.accepted |
2008-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this work was to develope and detect a suitable procedure for isolation of the beta-carotene and installation optimal chromatographic conditions for its determination in gelatine capsules. To determine the amount of beta-carotene the High Performance Liquid Chromatography (HPLC) method with ECD detector was used. Suitable procedure for extraction and installation of optimal chromatographic methods of beta-carotene from gelatine capsules was to develope. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8053
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-19 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account