dc.contributor.advisor |
Lukášková, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Maňásková, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T21:38:37Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T21:38:37Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6693
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce je analyzovat možné antimikrobiální účinky vybraných rostlinných extraktů. Součástí práce je literární rešerše, která je zaměřena na charakteristiku použitých rostlin, mikroorganismů a dále pojednává o výzkumech založených na antioxidační aktivitě rostlinných výtažků. Praktická část diplomové práce se zabývá antimikrobiálními účinky vybraných rostlinných extraktů o dané koncentraci (ve vodě a s lihem) na různé druhy mikroorganismů. Výsledky jsou statisticky zpracovány. |
cs |
dc.format |
85 s. |
cs |
dc.format.extent |
1328587 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Šalvěj
|
cs |
dc.subject |
túje
|
cs |
dc.subject |
zázvor
|
cs |
dc.subject |
hřebíček
|
cs |
dc.subject |
kopr
|
cs |
dc.subject |
třezalka
|
cs |
dc.subject |
měsíček
|
cs |
dc.subject |
fenykl
|
cs |
dc.subject |
rozmarýna
|
cs |
dc.subject |
majoránka
|
cs |
dc.subject |
Staphylococcus aureur
|
cs |
dc.subject |
Escherichia coli
|
cs |
dc.subject |
Salmonella Typhimurium
|
cs |
dc.subject |
Micrococcus luteus
|
cs |
dc.subject |
Sage
|
en |
dc.subject |
thuje
|
en |
dc.subject |
ginger
|
en |
dc.subject |
rose-apple
|
en |
dc.subject |
dill
|
en |
dc.subject |
tutsan
|
en |
dc.subject |
marigold
|
en |
dc.subject |
fennel
|
en |
dc.subject |
rosemary
|
en |
dc.subject |
marjoram
|
en |
dc.subject |
Staphylococcus aureur
|
en |
dc.subject |
Escherichia coli
|
en |
dc.subject |
Salmonella Typhimurium
|
en |
dc.subject |
Micrococcus luteus
|
en |
dc.title |
Antimikrobiální účinky vybraných rostlinných extraktů |
cs |
dc.title.alternative |
Antimicrobial effects of chosen plant extracts |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kramářová, Daniela |
|
dc.date.accepted |
2008-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the thesis is analysing of possible antimicrobial effects of chosen vegetable extracts. Part of the work is literature search, which is specialized on characteristic used plant, microorganisms and then deal about possible using of plants in foodstuff. The practical part of the thesis deal with antimicrobial effects of chosen vegetable extracts in concentration (in water and alkohol) on different kinds of microorganisms. The results are statistically processed. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8060
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-12 |
|
utb.result.grade |
A |
|