Antimikrobiální účinky vybraných rostlinných extraktů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antimikrobiální účinky vybraných rostlinných extraktů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Maňásková, Petra
dc.date.accessioned 2010-07-16T21:38:37Z
dc.date.available 2010-07-16T21:38:37Z
dc.date.issued 2008-05-16
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6693
dc.description.abstract Cílem diplomové práce je analyzovat možné antimikrobiální účinky vybraných rostlinných extraktů. Součástí práce je literární rešerše, která je zaměřena na charakteristiku použitých rostlin, mikroorganismů a dále pojednává o výzkumech založených na antioxidační aktivitě rostlinných výtažků. Praktická část diplomové práce se zabývá antimikrobiálními účinky vybraných rostlinných extraktů o dané koncentraci (ve vodě a s lihem) na různé druhy mikroorganismů. Výsledky jsou statisticky zpracovány. cs
dc.format 85 s. cs
dc.format.extent 1328587 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Šalvěj cs
dc.subject túje cs
dc.subject zázvor cs
dc.subject hřebíček cs
dc.subject kopr cs
dc.subject třezalka cs
dc.subject měsíček cs
dc.subject fenykl cs
dc.subject rozmarýna cs
dc.subject majoránka cs
dc.subject Staphylococcus aureur cs
dc.subject Escherichia coli cs
dc.subject Salmonella Typhimurium cs
dc.subject Micrococcus luteus cs
dc.subject Sage en
dc.subject thuje en
dc.subject ginger en
dc.subject rose-apple en
dc.subject dill en
dc.subject tutsan en
dc.subject marigold en
dc.subject fennel en
dc.subject rosemary en
dc.subject marjoram en
dc.subject Staphylococcus aureur en
dc.subject Escherichia coli en
dc.subject Salmonella Typhimurium en
dc.subject Micrococcus luteus en
dc.title Antimikrobiální účinky vybraných rostlinných extraktů cs
dc.title.alternative Antimicrobial effects of chosen plant extracts en
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Kramářová, Daniela
dc.date.accepted 2008-06-04
dc.description.abstract-translated The aim of the thesis is analysing of possible antimicrobial effects of chosen vegetable extracts. Part of the work is literature search, which is specialized on characteristic used plant, microorganisms and then deal about possible using of plants in foodstuff. The practical part of the thesis deal with antimicrobial effects of chosen vegetable extracts in concentration (in water and alkohol) on different kinds of microorganisms. The results are statistically processed. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/202 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Technology, hygiene and economics of food production en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8060
dc.date.assigned 2007-11-12
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
maňásková_2008_dp.pdf 1.267Mb PDF View/Open
maňásková_2008_vp.doc 48.5Kb Microsoft Word View/Open
maňásková_2008_op.doc 43Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account