Stanovení volných aminokyselin
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňka, František
|
|
dc.contributor.author |
Ivičičová, Barbora
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T21:04:30Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T21:04:30Z |
|
dc.date.issued |
2008-08-29 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6622
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá stanovením volných aminokyselin v rostlinných a živočišných materiálech. V práci je popsána charakteristika aminokyselin a bílkovin, význam stanovení volných aminokyselin v potravinách a metody stanovení volných aminokyselin včetně ně-kterých extrakčních procesů. Na závěr této práce je navržena vhodná metoda jejich stano-vení na Ústavu potravinářského inženýrství Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. |
cs |
dc.format |
28 s. |
cs |
dc.format.extent |
493137 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
volné aminokyseliny
|
cs |
dc.subject |
chromatografie
|
cs |
dc.subject |
potraviny
|
cs |
dc.subject |
free amino acids
|
en |
dc.subject |
chromatography
|
en |
dc.subject |
food
|
en |
dc.title |
Stanovení volných aminokyselin |
cs |
dc.title.alternative |
Determination of free amino acids in food |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2008-09-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with determination of free amino acids in plant and animal sam-ples. The present study describes the characteristics of amino acids and proteins, the mean-ing of determination of free amino acids in food and the methods of their assessment in-cluding some extraction processes. In conclusion there is suggested the appropriate method of their determination at Department of Food Engineering at Tomas Bata University in Zlin. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7694
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-20 |
|
utb.result.grade |
D |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account