Stanovení volných aminokyselin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení volných aminokyselin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňka, František
dc.contributor.author Ivičičová, Barbora
dc.date.accessioned 2010-07-16T21:04:30Z
dc.date.available 2010-07-16T21:04:30Z
dc.date.issued 2008-08-29
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6622
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá stanovením volných aminokyselin v rostlinných a živočišných materiálech. V práci je popsána charakteristika aminokyselin a bílkovin, význam stanovení volných aminokyselin v potravinách a metody stanovení volných aminokyselin včetně ně-kterých extrakčních procesů. Na závěr této práce je navržena vhodná metoda jejich stano-vení na Ústavu potravinářského inženýrství Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. cs
dc.format 28 s. cs
dc.format.extent 493137 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject volné aminokyseliny cs
dc.subject chromatografie cs
dc.subject potraviny cs
dc.subject free amino acids en
dc.subject chromatography en
dc.subject food en
dc.title Stanovení volných aminokyselin cs
dc.title.alternative Determination of free amino acids in food en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Kráčmar, Stanislav
dc.date.accepted 2008-09-03
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with determination of free amino acids in plant and animal sam-ples. The present study describes the characteristics of amino acids and proteins, the mean-ing of determination of free amino acids in food and the methods of their assessment in-cluding some extraction processes. In conclusion there is suggested the appropriate method of their determination at Department of Food Engineering at Tomas Bata University in Zlin. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7694
dc.date.assigned 2007-11-20
utb.result.grade D


Files in this item

Files Size Format View
ivičičová_2008_bp.pdf 481.5Kb PDF View/Open
ivičičová_2008_vp.doc 41Kb Microsoft Word View/Open
ivičičová_2008_op.doc 46Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account