dc.contributor.advisor |
Rop, Otakar
|
|
dc.contributor.author |
Říhová, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T21:04:09Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T21:04:09Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6620
|
|
dc.description.abstract |
Cílem práce bylo porovnat účinnost 6 zlepšujících přípravků pro běžné pečivo ve dvou koncentracích. Jejich vliv na technologickou jakost mouk byl hodnocen pomocí dostup-ných reologických přístrojů -extenzografu, amylografu a alveogfrafu. Stanovení bylo pro-vedeno paralelně na dvou vzorcích mouky. Zjištěné hodnoty uvedených nepřímých metod byly ověřeny laboratorním pekařským pokusem. Ten byl pokládán, jako jediná přímá metoda, za rozhodující kritérium při hodnocení. |
cs |
dc.format |
58s.,14s |
cs |
dc.format.extent |
4391380 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
pekařské zlepšující přípravky
|
cs |
dc.subject |
reologické přístroje
|
cs |
dc.subject |
pekařský pokus
|
cs |
dc.subject |
bread improvers
|
en |
dc.subject |
rheology
|
en |
dc.subject |
baking experiment
|
en |
dc.title |
Sledování a hodnocení účinnosti vybraných komerčních zlepšujících přípravků pro běžné pečivo |
cs |
dc.title.alternative |
Influence evaluation of commercial flour improver for common bread |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Hrabě, Jan |
|
dc.date.accepted |
2008-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the work was to compare the effect of the six ingredients (bread impro-vers) in two concentrations which are used in common bread. Their influence on technolo-gical quality of flour was evaluated by available test equipment. The experiment was done parallely on two samples of flour. Measured parameters were verified by laboratory baking experiment. This experiment was considered as the final standard for the evaluation. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8022
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-20 |
|
utb.result.grade |
A |
|