dc.contributor.advisor |
Vícha, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Krajčová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T20:44:02Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T20:44:02Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6569
|
|
dc.description.abstract |
Tato práce je zaměřená na přípravu 1-adamantylmethylmagnesiumbromidu z vhodné a dostupné výchozí látky a průzkum reaktivity připraveného Grignardova činidla. Práce měla dva hlavní body. Jednak přípravu vhodných ketonů s využitím zmíněného Grignardova činidla, a dále průzkum možností zavedení nitroskupiny na připravené ketony elektrofilní aromatickou substitucí. |
cs |
dc.format |
37 |
cs |
dc.format.extent |
1016181 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
1-adamantylmethylmagnesiumbromid
|
cs |
dc.subject |
nitrace
|
cs |
dc.subject |
keton
|
cs |
dc.subject |
adamantyl
|
cs |
dc.subject |
fenylketon
|
cs |
dc.subject |
adamantyl-methyl
|
cs |
dc.subject |
fenylketon
|
cs |
dc.subject |
adamantylmethyl
|
cs |
dc.subject |
benzylketon
|
cs |
dc.subject |
1-adamantylmethylmagnesium bromide
|
en |
dc.subject |
nitration
|
en |
dc.subject |
ketone
|
en |
dc.subject |
adamantyl phenyl ketone
|
en |
dc.subject |
adamantylmethyl phenyl ketone
|
en |
dc.subject |
adamantylmethyl benzyl ketone
|
en |
dc.title |
Syntéza 1-adamantylmethylmagnesiumbromidu a jeho využití pro přípravu stavebních kamenů biologicky aktivních látek |
cs |
dc.title.alternative |
1-ADAMANTYLMETHYLMAGNESIUMBROMIDE AND ITS SYNTHETICAL UTILIZATION |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mrkvička, Vladimír |
|
dc.date.accepted |
2008-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
This work is aimed to prepare of 1-adamantylmethylmagnesium bromide from suitable and available precursors and to examine the reactivity of prepared Grignard reagent. Two main branches were explored. At first, the proper ketones were prepared using mentioned Grignard reagent and more, electrophylic aromatic nitrations yielding coresponding nitroketones were examined. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5280
|
|
dc.date.assigned |
2007-12-03 |
|
utb.result.grade |
A |
|