Vliv aditiv na trvanlivost mechanicky odděleného masa.

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv aditiv na trvanlivost mechanicky odděleného masa.

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Prokopová, Petra
dc.date.accessioned 2010-07-16T20:33:31Z
dc.date.available 2010-07-16T20:33:31Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6539
dc.description.abstract V bakalářské práci byl proveden mikrobiologický rozbor mechanicky odděleného vepřového a drůbežího masa. Byl sledován nárůst mikroorganismů na mechanicky odděleném mase bez přídavku a s přídavkem aditiv (dusitanová solící směs, laktát sodný) v různé koncentraci a skladovaného při chladírenské teplotě. Byly stanoveny některé indikátorové sku-piny mikroorganismů (CPM, koliformní bakterie, kvasinky a plísně) a posouzen účinek aditiv. Nejvyššího inhibičního účinku bylo dosaženo při působení 4,5% dusitanové solící směsi. cs
dc.format 57 s. cs
dc.format.extent 684554 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject mechanicky oddělené maso cs
dc.subject mikroorganismy cs
dc.subject aditiva cs
dc.subject mechanically separated meat en
dc.subject microorganism en
dc.subject additiv en
dc.title Vliv aditiv na trvanlivost mechanicky odděleného masa. cs
dc.title.alternative The influence of food aditives on durability of machine-separate meat. en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Škrovánková, Soňa
dc.date.accepted 2008-06-12
dc.description.abstract-translated In this bachelor work microbiology analyses of mechanically separated pork and poultry meat were performed. A microbial growth on meat enriched by different concentrations of additives (nitrile salt mixture, sodium lactate) und at cold store temperature was examined. Chosen microbial indicator groups were determined (total counnt of microorganisms, coliforms, yeast und monlds) and the effect of additives was evaluated during tests. The best inhibiting effect was achieved by 4,5% nitrile salt mixture treatment. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8013
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
prokopová_2008_bp.pdf 668.5Kb PDF View/Open
prokopová_2008_vp.doc 33Kb Microsoft Word View/Open
prokopová_2008_op.doc 47.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account