Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Řezáčová, Denisa
dc.date.accessioned 2010-07-16T20:24:30Z
dc.date.available 2010-07-16T20:24:30Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6521
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku a vlastnosti rostlinných olejů. V práci je popsána historie rostlinných olejů, způsoby zpracování olejnin, jejich vlastnosti, výroba rostlinných olejů a využití v současnosti, význam olejů ve výživě, i vzhledem k obsahu esenciálních mastných kyselin n-3, n-6, které si člověk nedokáže sám syntetizovat, přičemž rostlinné oleje jsou jejich dobrým zdrojem. Pozornost je věnována i olivovému oleji, jako hlavnímu představiteli za studena lisovaných olejů a jeho výživovým a zdraví prospěšným, léčivým vlastnostem. cs
dc.format 47 s. cs
dc.format.extent 1625748 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject rostlinný olej cs
dc.subject výroba cs
dc.subject esenciální mastné kyseliny cs
dc.subject olivový olej cs
dc.subject vegetable oil en
dc.subject production en
dc.subject essential fatty acids en
dc.subject olive oil en
dc.title Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů cs
dc.title.alternative Characteristic and properties of vegetable oils en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mišurcová, Ladislava
dc.date.accepted 2008-06-11
dc.description.abstract-translated The thesis deals with the characteristics and qualities of vegetable oils. The work is concerned with history of vegetable oils, processing methods of oil plants, oil production and utilization in present, vegetable oils importance to nutrition, in connection with essential fatty acids n-3, n-6 content which we can't to synthesize, whereas vegetable oils are good source of them. The attention is also paid to olive oil as the main representative of cold pressed oils and his nutritive and health-promoting, healing qualities. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7927
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
řezáčová_2008_bp.pdfBlocked 1.550Mb PDF View/Open
řezáčová_2008_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open
řezáčová_2008_op.doc 33.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account