dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Řezáčová, Denisa
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T20:24:30Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T20:24:30Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6521
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku a vlastnosti rostlinných olejů. V práci je popsána historie rostlinných olejů, způsoby zpracování olejnin, jejich vlastnosti, výroba rostlinných olejů a využití v současnosti, význam olejů ve výživě, i vzhledem k obsahu esenciálních mastných kyselin n-3, n-6, které si člověk nedokáže sám syntetizovat, přičemž rostlinné oleje jsou jejich dobrým zdrojem. Pozornost je věnována i olivovému oleji, jako hlavnímu představiteli za studena lisovaných olejů a jeho výživovým a zdraví prospěšným, léčivým vlastnostem. |
cs |
dc.format |
47 s. |
cs |
dc.format.extent |
1625748 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
rostlinný olej
|
cs |
dc.subject |
výroba
|
cs |
dc.subject |
esenciální mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
olivový olej
|
cs |
dc.subject |
vegetable oil
|
en |
dc.subject |
production
|
en |
dc.subject |
essential fatty acids
|
en |
dc.subject |
olive oil
|
en |
dc.title |
Charakteristika a vlastnosti rostlinných olejů |
cs |
dc.title.alternative |
Characteristic and properties of vegetable oils |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mišurcová, Ladislava |
|
dc.date.accepted |
2008-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the characteristics and qualities of vegetable oils. The work is concerned with history of vegetable oils, processing methods of oil plants, oil production and utilization in present, vegetable oils importance to nutrition, in connection with essential fatty acids n-3, n-6 content which we can't to synthesize, whereas vegetable oils are good source of them. The attention is also paid to olive oil as the main representative of cold pressed oils and his nutritive and health-promoting, healing qualities. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7927
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|