Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňka, František
|
|
dc.contributor.author |
Veličková, Alena
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T19:05:27Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T19:05:27Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6335
|
|
dc.description.abstract |
V této práci bylo sledováno 15 aminokyselin v kaseinu a tavených sýrech. Bylo sestrojeno 15 hydrolyzačních křivek pomocí nelineární regrese za použití 13 hydrolyzačních intervalů (0 - 144 hodin). Pomocí iontově-výměnné chromatografie byl v automatickém analyzátoru AAA400 stanoven obsah aminokyselin. Na základě hydrolyzačních křivek byly vypočteny korekční faktory pro sledované aminokyseliny s cílem zvýšit přesnost a spolehlivost stanovení aminokyselin. Nejvyšší korekční faktory byly stanoveny pro serin, threonin a tyrozin. |
cs |
dc.format |
42 s., 2 s.-obr.příloh |
cs |
dc.format.extent |
435849 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
aminokyselina
|
cs |
dc.subject |
kasein
|
cs |
dc.subject |
kyselá hydrolýza
|
cs |
dc.subject |
hydrolyzační křivka
|
cs |
dc.subject |
korekční faktory
|
cs |
dc.subject |
ztráta
|
cs |
dc.subject |
tavené sýry
|
cs |
dc.subject |
amino acid
|
en |
dc.subject |
casein
|
en |
dc.subject |
acid hydrolysis
|
en |
dc.subject |
hydrolysis curve
|
en |
dc.subject |
correction factors
|
en |
dc.subject |
loss
|
en |
dc.subject |
processed cheese
|
en |
dc.title |
Vliv doby kyselé hydrolýzy na obsah aminokyselin v analyzovaných vzorcích kaseinu a modelových tavených sýrech |
cs |
dc.title.alternative |
Effect of acid hydrolysis time on amino acids content in analyzed samples of casein and model processed cheese |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kráčmar, Stanislav |
|
dc.date.accepted |
2008-06-18 |
|
dc.description.abstract-translated |
Fifteen amino acids were determinated in casein and processed cheese. It was provided 15 hydrolysis curves by nonlinear regression using 13 hydrolysis intervals (0 - 144 h). Amino acids were separated and determinated by using ion-exchange chromatogra-phy onto an Amino Acid Analyser AAA400. According to hydrolysis curves were calculated correction factors for amino acids with the aim of higher accuracy of amino acids determination. The higher correction factors were determinated for serine, threonine and tyrosine. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7821
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account