dc.contributor.advisor |
Škrovánková, Soňa
|
|
dc.contributor.author |
Štancl, Mojmír
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T18:58:11Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T18:58:11Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/6316
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce popisuje zakysané mléčné výrobky a mléko z hlediska výživy. Do skupi-ny zakysaných mléčných výrobků je zařazován velmi široký sortiment mléčných výrobků. Jsou to jogurty, zakysaná mléka, acidofilní mléka, kefír, biokys, kumys, kyška. Každý z těchto výrobků má svůj specifický výrobní postup a všechny výrobky jsou důležité z výži-vového hlediska. Obsahují všechny složky z mléka (bílkoviny, lipidy, sacharidy, vitamíny a minerální látky), které jsou relativně snadno stravitelné, z žaludku odcházejí rychleji než sladké mléko a obsahují i probiotické mikroorganismy prospěšné pro trávení. |
cs |
dc.format |
43 |
cs |
dc.format.extent |
1062219 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
mléko
|
cs |
dc.subject |
zakysané mléčné výrobky
|
cs |
dc.subject |
výživové hledisko
|
cs |
dc.subject |
probiotické mikroorganismy
|
cs |
dc.subject |
milk
|
en |
dc.subject |
fermented dairy products
|
en |
dc.subject |
nutritive aspect
|
en |
dc.subject |
probiotic microorganism
|
en |
dc.title |
Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska |
cs |
dc.title.alternative |
Characteristics of fermented dairy products from nutritional point of view |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Severová, Marta |
|
dc.date.accepted |
2008-06-09 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis describes fermented dairy products and sweet milk from the nutritive aspect. The fermented dairy product category includes a wide range of dairy products. These are yoghurts, fermented milk, acidophilus milk, kefir, koumiss and clabbered milk. Each of these products has its own specific manufacturing technology and all of them are an important part of nutrition. Fermented dairy products are suitable for whole population. They contain all components of sweet milk (proteins, lipids, saccharides, vitamins and minerals); they are easily digestible and contain probiotic microorganisms good for indi-gestion. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8026
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
C |
|