Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska

DSpace Repository

Language: English čeština 

Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska

Show simple item record

dc.contributor.advisor Škrovánková, Soňa
dc.contributor.author Štancl, Mojmír
dc.date.accessioned 2010-07-16T18:58:11Z
dc.date.available 2010-07-16T18:58:11Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/6316
dc.description.abstract Bakalářská práce popisuje zakysané mléčné výrobky a mléko z hlediska výživy. Do skupi-ny zakysaných mléčných výrobků je zařazován velmi široký sortiment mléčných výrobků. Jsou to jogurty, zakysaná mléka, acidofilní mléka, kefír, biokys, kumys, kyška. Každý z těchto výrobků má svůj specifický výrobní postup a všechny výrobky jsou důležité z výži-vového hlediska. Obsahují všechny složky z mléka (bílkoviny, lipidy, sacharidy, vitamíny a minerální látky), které jsou relativně snadno stravitelné, z žaludku odcházejí rychleji než sladké mléko a obsahují i probiotické mikroorganismy prospěšné pro trávení. cs
dc.format 43 cs
dc.format.extent 1062219 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject mléko cs
dc.subject zakysané mléčné výrobky cs
dc.subject výživové hledisko cs
dc.subject probiotické mikroorganismy cs
dc.subject milk en
dc.subject fermented dairy products en
dc.subject nutritive aspect en
dc.subject probiotic microorganism en
dc.title Charakteristika zakysaných mléčných výrobků z výživového hlediska cs
dc.title.alternative Characteristics of fermented dairy products from nutritional point of view en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Severová, Marta
dc.date.accepted 2008-06-09
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis describes fermented dairy products and sweet milk from the nutritive aspect. The fermented dairy product category includes a wide range of dairy products. These are yoghurts, fermented milk, acidophilus milk, kefir, koumiss and clabbered milk. Each of these products has its own specific manufacturing technology and all of them are an important part of nutrition. Fermented dairy products are suitable for whole population. They contain all components of sweet milk (proteins, lipids, saccharides, vitamins and minerals); they are easily digestible and contain probiotic microorganisms good for indi-gestion. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 8026
dc.date.assigned 2007-11-21
utb.result.grade C


Files in this item

Files Size Format View
štancl_2008_bp.pdfBlocked 1.013Mb PDF View/Open
štancl_2008_vp.doc 47Kb Microsoft Word View/Open
štancl_2008_op.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account