Rizika spojená s plýtváním potravinami v obci Drysice

DSpace Repository

Language: English čeština 

Rizika spojená s plýtváním potravinami v obci Drysice

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lukášková, Eva
dc.contributor.author Bohumelová, Nina
dc.date.accessioned 2025-12-10T23:10:48Z
dc.date.available 2025-12-10T23:10:48Z
dc.date.issued 2024-12-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/58986
dc.description.abstract Diplomová práce na téma "Rizika spojená s plýtváním potravinami v obci Drysice" zkoumá postoj obyvatel k dané problematice. Teoretická část práce vymezuje základní pojmy v oblasti potravin, představuje výživu člověka, trendy ve výživě, legislativu relevantní k tématu práce, problematiku plýtvání potravinami ve světě, Evropské unii a v České republice, a v neposlední řadě zmiňuje organizace proti plýtvání potravinami. Praktická část je zaměřena na zjišťování přístupu obyvatel k plýtvání potravinami pomocí dotazníkového šetření a analyzování současného stavu metodou Cost-Benefit Analysis. V závěrečné části práce jsou předloženy návrhy pro zlepšení současného stavu nakládání s potravinovým odpadem v obci, a snížení jeho produkce.
dc.format 92 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Plýtvání potravinami cs
dc.subject úspora cs
dc.subject obec cs
dc.subject Cost-Benefit Analysis cs
dc.subject Food waste en
dc.subject saving en
dc.subject village en
dc.subject Cost-Benefit Analysis en
dc.title Rizika spojená s plýtváním potravinami v obci Drysice
dc.title.alternative Risks Associated with Food Waste in the Municipality of Drysice
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Valášek, Pavel
dc.date.accepted 2025-05-19
dc.description.abstract-translated The diploma thesis on 'Risks associated with food waste in the village of Drysice' examines the attitude of the inhabitants towards the issue. The theoretical part of the thesis defines the basic concepts in the field of food, introduces human nutrition, trends in nutrition, legislation relevant to the topic of the thesis, the issue of food waste in the world, the European Union and the Czech Republic, and last but not least mentions organizations against food waste. The practical part of the paper is focused on identifying people's attitudes towards food waste by means of a questionnaire survey and analysing the current situation using the Cost-Benefit Analysis method. In the final part of the thesis, suggestions for improving the current state of food waste management in the municipality and reducing its production are presented.
dc.description.department Ústav krizového řízení
dc.thesis.degree-discipline Rizikové inženýrství cs
dc.thesis.degree-discipline Risk Engineering en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Bezpečnost společnosti cs
dc.identifier.stag 71912
dc.date.submitted 2025-04-24


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account