| dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
| dc.contributor.author |
Boudná, Lucie
|
|
| dc.date.accessioned |
2025-12-10T23:10:15Z |
|
| dc.date.available |
2025-12-10T23:10:15Z |
|
| dc.date.issued |
2025-02-17 |
|
| dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
| dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/58262
|
|
| dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá studiem tuků a olejů, zvláště zaměřeným na jejich charakteristiku výskyt, složení a aplikace, s důrazem na kosmetický průmysl. Práce poskytuje přehled o různých typech tuků a olejů, metodách jejich zpracování, získávání, a zkoumání inovativního využití těchto látek v kosmetice. Dále jsou analyzovány specifické vlastnosti tuků a olejů a zaměření je zde na emulze typu voda v oleji (v/o). Obsaženy jsou i moderní technologie zpracování a využití odpadních tuků, které umožňují zlepšení kvality a efektivity použití těchto látek. Práce zdůrazňuje význam inovací pro spotřebitele a jejich preference, a zobrazuje způsoby senzorických hodnocení. |
|
| dc.format |
56 s. (13 066 znaků) |
|
| dc.language.iso |
cs |
|
| dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
| dc.rights |
Bez omezení |
|
| dc.subject |
tuky a oleje
|
cs |
| dc.subject |
kosmetický průmysl
|
cs |
| dc.subject |
aplikace
|
cs |
| dc.subject |
emulze
|
cs |
| dc.subject |
preference
|
cs |
| dc.subject |
senzorická hodnocení
|
cs |
| dc.subject |
fats and oils
|
en |
| dc.subject |
cosmetic industry
|
en |
| dc.subject |
applications
|
en |
| dc.subject |
emulsions
|
en |
| dc.subject |
preferences
|
en |
| dc.subject |
sensory evaluation
|
en |
| dc.title |
Využití tuků a olejů pro kosmetické aplikace |
|
| dc.title.alternative |
Use of fats and oils for cosmetic applications |
|
| dc.type |
bakalářská práce |
cs |
| dc.contributor.referee |
Novotná, Tereza |
|
| dc.date.accepted |
2025-06-13 |
|
| dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis focuses on the study of fats and oils, particularly their occurrence, composition, and applications, with an emphasis on the cosmetic industry. It provides an overview of various types of fats and oils, methods of processing, extraction, and explores innovative uses of these substances in cosmetics. Special attention is given to water-in-oil (w/o) emulsions and their properties. The thesis also discusses modern processing technologies and the utilization of waste fats to improve the quality and efficiency of these substances. It underscores the importance of innovation for consumer preferences and demonstrates methods of sensory evaluation. |
|
| dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
| dc.thesis.degree-discipline |
Biomateriály a kosmetika |
cs |
| dc.thesis.degree-discipline |
Biomaterials and Cosmetics |
en |
| dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
| dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
| dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
| dc.thesis.degree-program |
Materiály a technologie |
cs |
| dc.thesis.degree-program |
Materials and Technologies |
en |
| dc.identifier.stag |
70927
|
|
| dc.date.submitted |
2025-05-10 |
|