Využití tuků a olejů pro kosmetické aplikace

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití tuků a olejů pro kosmetické aplikace

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Boudná, Lucie
dc.date.accessioned 2025-12-10T23:10:15Z
dc.date.available 2025-12-10T23:10:15Z
dc.date.issued 2025-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/58262
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá studiem tuků a olejů, zvláště zaměřeným na jejich charakteristiku výskyt, složení a aplikace, s důrazem na kosmetický průmysl. Práce poskytuje přehled o různých typech tuků a olejů, metodách jejich zpracování, získávání, a zkoumání inovativního využití těchto látek v kosmetice. Dále jsou analyzovány specifické vlastnosti tuků a olejů a zaměření je zde na emulze typu voda v oleji (v/o). Obsaženy jsou i moderní technologie zpracování a využití odpadních tuků, které umožňují zlepšení kvality a efektivity použití těchto látek. Práce zdůrazňuje význam inovací pro spotřebitele a jejich preference, a zobrazuje způsoby senzorických hodnocení.
dc.format 56 s. (13 066 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject tuky a oleje cs
dc.subject kosmetický průmysl cs
dc.subject aplikace cs
dc.subject emulze cs
dc.subject preference cs
dc.subject senzorická hodnocení cs
dc.subject fats and oils en
dc.subject cosmetic industry en
dc.subject applications en
dc.subject emulsions en
dc.subject preferences en
dc.subject sensory evaluation en
dc.title Využití tuků a olejů pro kosmetické aplikace
dc.title.alternative Use of fats and oils for cosmetic applications
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Novotná, Tereza
dc.date.accepted 2025-06-13
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis focuses on the study of fats and oils, particularly their occurrence, composition, and applications, with an emphasis on the cosmetic industry. It provides an overview of various types of fats and oils, methods of processing, extraction, and explores innovative uses of these substances in cosmetics. Special attention is given to water-in-oil (w/o) emulsions and their properties. The thesis also discusses modern processing technologies and the utilization of waste fats to improve the quality and efficiency of these substances. It underscores the importance of innovation for consumer preferences and demonstrates methods of sensory evaluation.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Biomateriály a kosmetika cs
dc.thesis.degree-discipline Biomaterials and Cosmetics en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Materiály a technologie cs
dc.thesis.degree-program Materials and Technologies en
dc.identifier.stag 70927
dc.date.submitted 2025-05-10


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account