dc.contributor.advisor |
Hrabě, Jan
|
|
dc.contributor.author |
Obdržálková, Jaroslava
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T14:53:56Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T14:53:56Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5805
|
|
dc.description.abstract |
Mléko je po předchozí úpravě naočkováno jogurtovou kulturou a podle technologických postupů je z něj vyroben jogurt. Sušené mléko je sušeno různými způsoby, které ovlivňují jeho konečnou sušinu. Podle použitého sušeného mléka se odvíjí jeho reologické vlastnos-ti. Velký vliv má právě sušina sušeného mléka. Zvýšení obsahu sušiny, zejména množství bílkoviny v jogurtu, obecně zvyšuje hustotu sítě bílkovin a snižuje velikost pórů a tím za-příčiňuje hustší konzistenci výsledného výrobku. |
cs |
dc.format |
48 stran |
cs |
dc.format.extent |
605935 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
sušené mléko
|
cs |
dc.subject |
jogurt
|
cs |
dc.subject |
způsoby sušení
|
cs |
dc.subject |
dry milk
|
en |
dc.subject |
yogurt
|
en |
dc.subject |
manners cure
|
en |
dc.title |
Vliv jakosti sušeného mléka na reologické vlastnosti jogurtu |
cs |
dc.title.alternative |
Following influence quality dehydrated milks on rheologic charakteristics yogurt |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Růžičková, Jana |
|
dc.date.accepted |
2008-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
Milk be over previous adjustment experimental yogurt culture and after technological pro-gress is out of him made yogurt. Dry milk is cure in a number of ways that the work his final dry matter. According to used dehydrated milks unspools his rheologic characteristics. Great impact has just dry matter dehydrated milks. Increasing solids content, especially quantity proteins in yogurt, generally increases density nets albumins and lowers size leek thereby spawn denser consistence final product. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7720
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-15 |
|
utb.result.grade |
C |
|