| dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
| dc.contributor.author |
Silná, Ivona
|
|
| dc.date.accessioned |
2025-12-10T23:09:19Z |
|
| dc.date.available |
2025-12-10T23:09:19Z |
|
| dc.date.issued |
2025-01-02 |
|
| dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
| dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/57028
|
|
| dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá problematikou stravování středoškolských studentů a plněním spotřebního koše na středních školách. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na energetické a nutriční požadavky ve výživě středoškolských studentů, legislativu školního stravování a nutriční význam jednotlivých potravinových komodit ve spotřebním koši. Praktická část obsahuje analýzu jednotlivých spotřebních košů, srovnání jejich plnění. Poskytuje také nutriční a energetické vyhodnocení jednotlivých jídelníčků a porovnání z hlediska pestrosti. |
|
| dc.format |
73 s (88 696) |
|
| dc.language.iso |
cs |
|
| dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
| dc.rights |
Bez omezení |
|
| dc.subject |
výživa středoškolských studentů
|
cs |
| dc.subject |
spotřební koš
|
cs |
| dc.subject |
doporučená pestrost stravy
|
cs |
| dc.subject |
stravování na středních školách
|
cs |
| dc.subject |
adolescence
|
cs |
| dc.subject |
školní stravování
|
cs |
| dc.subject |
nutrition of high school students
|
en |
| dc.subject |
food basket
|
en |
| dc.subject |
recommended dietary variety
|
en |
| dc.subject |
nutrition at high schools
|
en |
| dc.subject |
adolescence
|
en |
| dc.subject |
school meals
|
en |
| dc.title |
Plnění spotřebního koše a hodnocení výživy u středoškolských studentů |
|
| dc.title.alternative |
Filling the Consumer Basket and Nutrition Assessment for High School Students |
|
| dc.type |
bakalářská práce |
cs |
| dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
| dc.date.accepted |
2025-06-10 |
|
| dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the issue of nutrition among high school students and the fulfillment of the food basket requirements in high schools. The work is divided into two parts, theoretical and practical. The theoretical part focuses on the energy and nutritional requirements in the diet of high school students, school catering legislation, and the nutritional significance of individual food commodities in the food basket. The practical part includes an analysis of individual food baskets and a comparison of their fulfillment. It also provides a nutritional and energy evaluation of individual meal plans and a comparison in therms of variety. |
|
| dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
| dc.thesis.degree-discipline |
Gastronomické technologie |
cs |
| dc.thesis.degree-discipline |
Gastronomy Technology |
en |
| dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
| dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
| dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
| dc.thesis.degree-program |
Technologie a hodnocení potravin |
cs |
| dc.thesis.degree-program |
Food Technology and Assessment |
en |
| dc.identifier.stag |
68065
|
|
| dc.date.submitted |
2025-05-16 |
|