Plnění spotřebního koše a hodnocení výživy u středoškolských studentů

DSpace Repository

Language: English čeština 

Plnění spotřebního koše a hodnocení výživy u středoškolských studentů

Show simple item record

dc.contributor.advisor Velichová, Helena
dc.contributor.author Silná, Ivona
dc.date.accessioned 2025-12-10T23:09:19Z
dc.date.available 2025-12-10T23:09:19Z
dc.date.issued 2025-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/57028
dc.description.abstract Bakalářská práce se zabývá problematikou stravování středoškolských studentů a plněním spotřebního koše na středních školách. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. Teoretická část je zaměřena na energetické a nutriční požadavky ve výživě středoškolských studentů, legislativu školního stravování a nutriční význam jednotlivých potravinových komodit ve spotřebním koši. Praktická část obsahuje analýzu jednotlivých spotřebních košů, srovnání jejich plnění. Poskytuje také nutriční a energetické vyhodnocení jednotlivých jídelníčků a porovnání z hlediska pestrosti.
dc.format 73 s (88 696)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject výživa středoškolských studentů cs
dc.subject spotřební koš cs
dc.subject doporučená pestrost stravy cs
dc.subject stravování na středních školách cs
dc.subject adolescence cs
dc.subject školní stravování cs
dc.subject nutrition of high school students en
dc.subject food basket en
dc.subject recommended dietary variety en
dc.subject nutrition at high schools en
dc.subject adolescence en
dc.subject school meals en
dc.title Plnění spotřebního koše a hodnocení výživy u středoškolských studentů
dc.title.alternative Filling the Consumer Basket and Nutrition Assessment for High School Students
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2025-06-10
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis deals with the issue of nutrition among high school students and the fulfillment of the food basket requirements in high schools. The work is divided into two parts, theoretical and practical. The theoretical part focuses on the energy and nutritional requirements in the diet of high school students, school catering legislation, and the nutritional significance of individual food commodities in the food basket. The practical part includes an analysis of individual food baskets and a comparison of their fulfillment. It also provides a nutritional and energy evaluation of individual meal plans and a comparison in therms of variety.
dc.description.department Ústav analýzy a chemie potravin
dc.thesis.degree-discipline Gastronomické technologie cs
dc.thesis.degree-discipline Gastronomy Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 68065
dc.date.submitted 2025-05-16


Files in this item

Files Size Format View

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account