dc.contributor.advisor |
Sedlačík, Michal
|
|
dc.contributor.author |
Falešníková, Renáta
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:16:55Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:16:55Z |
|
dc.date.issued |
2024-02-05 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/56532
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá syntézou a charakterizací hovězí modifikované želatiny, přípravou hydrogelu pomocí radikálového síťování UV zářením a charakterizací viskoelastických vlastností takto připravených hydrogelů s různou hustotou polymerní sítě na základě reologických poznatků. V první, teoretické, části práce jsou prezentovány znalosti z oblasti hovězí želatiny a jejího hydrogelu a reologické analýzy. Druhá, praktická, část již pojednává o reálné přípravě modifikované želatiny, jejího chemického síťování za pomocí UV záření do podoby hydrogelu a jeho následné charakterizaci stran viskoelastických vlastností. |
|
dc.format |
49 s. (53 200 znaků). |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
hydrogel
|
cs |
dc.subject |
kolagen
|
cs |
dc.subject |
fotoiniciace
|
cs |
dc.subject |
viskoelastické vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
gelatine
|
en |
dc.subject |
hydrogel
|
en |
dc.subject |
collagen
|
en |
dc.subject |
photoiniciation
|
en |
dc.subject |
viscoelastic properties
|
en |
dc.title |
Síťování hydrogelu želatiny pomocí UV záření |
|
dc.title.alternative |
Cross-linking of Gelatin Hydrogels using UV irradiation |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Osička, Josef |
|
dc.date.accepted |
2024-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis tackles the synthesis and characterization of bovine modified gelatine, the preparation of hydrogels by UV radical cross-linking and characterization of highly viscoelastic properties of gelatine hydrogels with a different density of polymer net based on rheological measurements. In the first, larger, part, theoretical knowledge of bovine gelatine and its hydrogel and the rheological analysis are presented. The second part is about the real preparation of the modified gelatine, its chemical cross-linking using the UV light into the form of a hydrogel and the subsequential characteristics of the sides of viscoelastic properties. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Biomateriály a kosmetika |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Biomaterials and Cosmetics |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Materiály a technologie |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Materials and Technologies |
en |
dc.identifier.stag |
68107
|
|
dc.date.submitted |
2024-04-29 |
|