Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Strauch, Radek Adam
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:16:40Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:16:40Z |
|
dc.date.issued |
2024-01-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/56159
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci procesních podmínek pro výrobu želatin z kachních žaludků. V teoretické části jsou probrány zpracování drůbeže a využití vedlejších živočišných produktů, stejně jako charakteristiky a aplikace kolagenu a želatiny. Experimentální část zkoumá různé podmínky extrakce želatiny pomocí Taguchiho metodologie a analyzuje vliv těchto podmínek na kvalitu želatiny. Práce přináší nové poznatky o efektivním využití drůbežích vedlejších produktů v potravinářství. |
|
dc.format |
103 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Kachní žaludky
|
cs |
dc.subject |
kolagen
|
cs |
dc.subject |
želatina
|
cs |
dc.subject |
extrakce
|
cs |
dc.subject |
enzym
|
cs |
dc.subject |
procesní podmínky
|
cs |
dc.subject |
faktorové pokusy
|
cs |
dc.subject |
Duck gizzards
|
en |
dc.subject |
collagen
|
en |
dc.subject |
gelatin
|
en |
dc.subject |
extraction
|
en |
dc.subject |
enzyme
|
en |
dc.subject |
process conditions
|
en |
dc.subject |
design of experiments
|
en |
dc.title |
Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty |
|
dc.title.alternative |
Processing of Poultry Tissues into Collagen Products |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gál, Robert |
|
dc.date.accepted |
2024-06-05 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis focuses on the optimization of process conditions for the production of gelatins from duck gizzards. The theoretical part discusses the processing of poultry and the use of animal by-products, as well as the characteristics and applications of collagen and gelatine. The experimental part investigates different conditions of gelatin extraction using Taguchi methodology and analyses the effect of these conditions on the quality of gelatin. The work provides new insights into the efficient use of poultry by-products in the food industry. |
|
dc.description.department |
Ústav inženýrství polymerů |
|
dc.thesis.degree-discipline |
- |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Inženýrství polymerů |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Polymer Engineering |
en |
dc.identifier.stag |
65451
|
|
dc.date.submitted |
2024-05-10 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account