Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty

DSpace Repository

Language: English čeština 

Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Strauch, Radek Adam
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:16:40Z
dc.date.available 2024-07-23T13:16:40Z
dc.date.issued 2024-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/56159
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zaměřuje na optimalizaci procesních podmínek pro výrobu želatin z kachních žaludků. V teoretické části jsou probrány zpracování drůbeže a využití vedlejších živočišných produktů, stejně jako charakteristiky a aplikace kolagenu a želatiny. Experimentální část zkoumá různé podmínky extrakce želatiny pomocí Taguchiho metodologie a analyzuje vliv těchto podmínek na kvalitu želatiny. Práce přináší nové poznatky o efektivním využití drůbežích vedlejších produktů v potravinářství.
dc.format 103
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Kachní žaludky cs
dc.subject kolagen cs
dc.subject želatina cs
dc.subject extrakce cs
dc.subject enzym cs
dc.subject procesní podmínky cs
dc.subject faktorové pokusy cs
dc.subject Duck gizzards en
dc.subject collagen en
dc.subject gelatin en
dc.subject extraction en
dc.subject enzyme en
dc.subject process conditions en
dc.subject design of experiments en
dc.title Zpracování drůbežích tkání na kolagenní produkty
dc.title.alternative Processing of Poultry Tissues into Collagen Products
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2024-06-05
dc.description.abstract-translated This thesis focuses on the optimization of process conditions for the production of gelatins from duck gizzards. The theoretical part discusses the processing of poultry and the use of animal by-products, as well as the characteristics and applications of collagen and gelatine. The experimental part investigates different conditions of gelatin extraction using Taguchi methodology and analyses the effect of these conditions on the quality of gelatin. The work provides new insights into the efficient use of poultry by-products in the food industry.
dc.description.department Ústav inženýrství polymerů
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Inženýrství polymerů cs
dc.thesis.degree-program Polymer Engineering en
dc.identifier.stag 65451
dc.date.submitted 2024-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
strauch_2024_dp.pdf 2.718Mb PDF View/Open None
strauch_2024_op.pdf 242.0Kb PDF View/Open None
strauch_2024_vp.pdf 245.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account