Výskyt genů antibiotické rezistence v drůbežím mase

DSpace Repository

Language: English čeština 

Výskyt genů antibiotické rezistence v drůbežím mase

Show simple item record

dc.contributor.advisor Janalíková, Magda
dc.contributor.author Himmerová, Adéla
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:16:35Z
dc.date.available 2024-07-23T13:16:35Z
dc.date.issued 2024-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/56038
dc.description.abstract Potraviny živočišného původu, včetně drůbežího masa, mohou být rezervoáry rezistentních bakterií a přispívat k jejich šíření prostřednictvím potravinového řetězce. Cílem bakalářské práce bylo sledovat výskyt genů kódujících rezistenci vůči amfenikolovým, betalaktamovým, makrolidovým, polypeptidovým, sulfonamidovým a tetracyklinovým antibiotikům v drůbežím mase.
dc.format 83 s. (140 554 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject geny antibiotické rezistence cs
dc.subject drůbeží maso cs
dc.subject rezistentní bakterie cs
dc.subject PCR cs
dc.subject metoda cs
dc.subject antibiotic resistance genes en
dc.subject poultry meat en
dc.subject resistant bacteria en
dc.subject polymerase chain reaction en
dc.title Výskyt genů antibiotické rezistence v drůbežím mase
dc.title.alternative Antibiotic resistance genes in poultry meat
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Koutný, Marek
dc.date.accepted 2024-06-13
dc.description.abstract-translated Foods of animal origin, including poultry meat, can serve as reservoirs of resistant bacteria and contribute to their spread through the food chain. The aim of the bachelor thesis was to monitor the occurrence of genes encoding resistance to amphenicols, betalactams, macrolides, polypeptides, sulfonamides, and tetracyclines antibiotics in poultry meat.
dc.description.department Ústav inženýrství ochrany životního prostředí
dc.thesis.degree-discipline Potravinářské biotechnologie a aplikovaná mikrobiologie cs
dc.thesis.degree-discipline Food Biotechnology and Applied Microbiology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 68085
dc.date.submitted 2024-05-14


Files in this item

Files Size Format View Description
himmerová_2024_dp.pdf 1.400Mb PDF View/Open None
himmerová_2024_op.pdf 260.5Kb PDF View/Open None
himmerová_2024_vp.pdf 846.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account