Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Purevdorj, Khatantuul
dc.contributor.author Šonkoľová, Nina
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:16:35Z
dc.date.available 2024-07-23T13:16:35Z
dc.date.issued 2024-01-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/56037
dc.description.abstract Zkoumání aktivity a mikroorganismů produkující antimikrobiální látky je významné pro potravinářský průmysl. V teoretické části jsou charakterizovány jednotlivé testované potraviny a antimikrobiální látky, popsáno možné použití antimikrobiálních látek v potravinářství a shrnuty metody důkazu jejich produkce. V praktické části této práce je popsána izolace mikroorganismů z potravin, jejich typizace a identifikace, a ověření produkce antimikrobiálních látek.
dc.format 83 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject antimikrobiální aktivita cs
dc.subject bakterie cs
dc.subject antimikrobiální látky cs
dc.subject indikátorový mikroorganismus cs
dc.subject fermentované potraviny cs
dc.subject antimicrobial activity en
dc.subject bacteria en
dc.subject antimicrobial substances en
dc.subject indicator strain en
dc.subject fermented foods en
dc.title Antimikrobiální aktivita mikroorganismů izolovaných z fermentovaných potravin
dc.title.alternative Antimicrobial activity of bacteria isolated from fermented foods
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Buňková, Leona
dc.date.accepted 2024-06-11
dc.description.abstract-translated The research of antimicrobial activity and microorganism exhibiting such is of great importance for food industry. In the theoretical part of this thesis are characterised particular tested foods and antimicrobial substances, the possible use of antimicrobials in the food industry and are summarised methods used for proving their production. The practical part of the thesis describes isolation of microorganims from foods, their typization and idefication and the testing of production of antimicrobial substances.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Technology en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 68687
dc.date.submitted 2024-05-17


Files in this item

Files Size Format View Description
šonkoľová_2024_dp.pdf 813.6Kb PDF View/Open None
šonkoľová_2024_op.pdf 850.6Kb PDF View/Open None
šonkoľová_2024_vp.pdf 277.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account