Stanovení fotosyntetických barviv v čaji matcha Ramanovou spektroskopií

DSpace Repository

Language: English čeština 

Stanovení fotosyntetických barviv v čaji matcha Ramanovou spektroskopií

Show simple item record

dc.contributor.advisor Bučková, Martina
dc.contributor.author Seget, Jiří
dc.date.accessioned 2024-07-23T13:16:27Z
dc.date.available 2024-07-23T13:16:27Z
dc.date.issued 2024-01-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/55850
dc.description.abstract Tato diplomová práce se zaměřuje na aplikaci Ramanovy spektroskopie k identifikaci a kvantifikaci fotosyntetických pigmentů v čaji Matcha. Ramanova spektroskopie nabízí výhodu rychlé nedestruktivní analýzy, která umožňuje identifikaci molekul na základě jejich charakteristických vibrací. V této studii byla provedena analýza vzorků čaje Matcha pomocí Ramanovy spektroskopie, UV/VIS spektroskopie a metody HPLC za účelem stanovení obsahu chlorofylů a karotenoidů.
dc.format 71 stran
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject čaj matcha cs
dc.subject chlorofyly cs
dc.subject karotenoidy cs
dc.subject Ramanova spektroskopie cs
dc.subject UV/VIS spektroskopie cs
dc.subject HPLC cs
dc.subject Matcha tea en
dc.subject chlorophyls en
dc.subject carotenoids en
dc.subject Raman spectroscopy en
dc.subject UV/VIS spectroscopy en
dc.subject HPLC en
dc.title Stanovení fotosyntetických barviv v čaji matcha Ramanovou spektroskopií
dc.title.alternative Determination of Photosynthetic Pigments in Matcha Tea by Raman Spectroscopy
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Sumczynski, Daniela
dc.date.accepted 2024-06-04
dc.description.abstract-translated This diploma thesis focuses on the application of Raman spectroscopy for the identification and quantification of photosynthetic pigments in Matcha tea. Raman spectroscopy offers the advantage of rapid non-destructive analysis, which allows for the identification of molecules based on their characteristic vibrations. In this study, Matcha tea samples were analyzed using Raman spectroscopy, UV/VIS spectroscopy, and the HPLC method to determine the content of chlorophylls and carotenoids.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 68525
dc.date.submitted 2024-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
seget_2024_dp.pdf 2.054Mb PDF View/Open None
seget_2024_op.pdf 247.8Kb PDF View/Open None
seget_2024_vp.pdf 727.8Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account