dc.contributor.advisor |
Kozák, Vratislav
|
|
dc.contributor.author |
Stanovská, Gabriela
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:16:21Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:16:21Z |
|
dc.date.issued |
2024-02-05 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/55696
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou marketingové komunikace vybraného pivovaru. Cílem práce je vypracování návrhu pro zefektivnění marketingové komunikace Pivovaru Maxmilian v Kroměříži. V teoretické části práce je provedena literární rešerše, která detailně popisuje pojmy z oblasti marketingového mixu a marketingové komunikace. Zvláštní důraz je kladen na nástroje marketingového a komunikačního mixu, které jsou základním pilířem pro tvorbu marketingové strategie. Na základě teoretických poznatků je provedena analýza současného využití těchto nástrojů v Pivovaru Maxmilian. Porterův model pěti sil zkoumá jeho konkurenceschopnost a další vnější vlivy jsou analyzovány pomocí PESTE analýzy. Z těchto analýz dále vychází SWOT analýza, pomocí které jsou identifikovány silné a slabé stránky podniku, jeho příležitosti a hrozby. Následně je navrženo doporučení pro zlepšení marketingové komunikace pivovaru, a to je podrobeno rizikové analýze. Analýzou bylo zjištěno, že marketingová komunikace Pivovaru Maxmilian odpovídá současným marketingovým trendům. Ze SWOT analýzy však vyplynuly i slabé stránky využívaných nástrojů marketingového mixu a další nevyužité příležitosti. Mezi klíčové návrhy patří vstup na online farmářské trhy Scuk.cz a organizace řízených degustací v prostorách pivovaru. Dále bylo navrženo zařazení Kroměřížského ležáku mezi suvenýry a zorganizování akcí k uctění památky Maxmiliána Švabinského, po němž je pivovar pojmenován. Závěrem byla nastíněna možná rizika těchto doporučení včetně způsobu jejich řešení. |
|
dc.format |
81 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
marketing
|
cs |
dc.subject |
marketingový mix
|
cs |
dc.subject |
marketingová komunikace
|
cs |
dc.subject |
komunikační mix
|
cs |
dc.subject |
SWOT analýza
|
cs |
dc.subject |
Porterův model pěti sil
|
cs |
dc.subject |
PESTE analýza
|
cs |
dc.subject |
riziková analýza
|
cs |
dc.subject |
Pivovar Maxmilian
|
cs |
dc.subject |
marketing
|
en |
dc.subject |
marketing mix
|
en |
dc.subject |
marketing communication
|
en |
dc.subject |
communication mix
|
en |
dc.subject |
SWOT analysis
|
en |
dc.subject |
Porter's five forces analysis
|
en |
dc.subject |
PESTE analysis
|
en |
dc.subject |
risk analysis
|
en |
dc.subject |
Brewery Maximilian
|
en |
dc.title |
Analýza marketingové komunikace vybraného pivovaru |
|
dc.title.alternative |
Analysis of Marketing Communication of the Chosen Brewery |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Vydrová, Janka |
|
dc.date.accepted |
2024-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with the marketing communication of a chosen brewery. The aim of the thesis is to develop a proposal for improving the marketing communication of Brewery Maxmilian in Kroměříž. In the theoretical part of the thesis, a literature search is conducted, which describes in detail the concepts of marketing mix and marketing communication. Particular attention is paid to the tools of marketing and communication mix, which are the basic pillar for the creation of marketing strategy. On the basis of theoretical knowledge, an analysis of the current use of these tools in the Brewery Maxmilian is made. The Porter's Five Forces Analysis further examines its competitiveness and other external influences are analysed using PESTE analysis. These analyses are then used to derive a SWOT Analysis of the Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats of the company are identified. Subsequently, a recommendation for improving the brewery's marketing communication is proposed and subjected to a risk analysis. The analysis revealed that the marketing communication of Brewery Maxmilian meets current marketing trends. However, the SWOT analysis also revealed weaknesses in the used marketing mix tools and other untapped opportunities. Key suggestions include entering the online farmers´market Scuk.cz and organising guided tastings on the brewery premises. It was also suggested to include "Kroměřížský ležák" among souvenirs and to organise events to honour the memory of Maxmilián Švabinský, after whom the brewery is named. Finally, the possible risks of these suggestions were outlined, including how to deal with them. |
|
dc.description.department |
Ústav managementu a marketingu |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Management a ekonomika |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Management and economics |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
66957
|
|
dc.date.submitted |
2024-05-16 |
|