Ergonomická rizika vybraného pracoviště
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Hoke, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Martinková, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:16:08Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:16:08Z |
|
dc.date.issued |
2023-12-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/55365
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zaměřuje na ergonomická rizika vybraného pracoviště, kdy hlavním cílem je vytvořit ergonomicky vhodné a bezpečné pracoviště. V teoretické části je popsán úvod do oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, rizikové faktory, ergonomie a vybrané metody, které jsou následně aplikovány v praktické části. Na úvod praktické části je představena vybraná společnost The Candy Plus Sweet Factory, s.r.o. a vybrané pracoviště ručního perlení. Cíle je dosaženo prostřednictvím užití metod profesiografie, ergonomických checklistů, RULA, NIOSH a aplikace CERAA. Po vyhodnocení získaných dat jsou navržena příslušná opatření k ergonomicky vhodnějšímu pracovišti. |
|
dc.format |
98 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
ergonomie
|
cs |
dc.subject |
RULA
|
cs |
dc.subject |
pracovní prostředí
|
cs |
dc.subject |
pracovní polohy
|
cs |
dc.subject |
ergonomics
|
en |
dc.subject |
RULA
|
en |
dc.subject |
work environment
|
en |
dc.subject |
work positions
|
en |
dc.title |
Ergonomická rizika vybraného pracoviště |
|
dc.title.alternative |
Ergonomic Risks of the Selected Workplace |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Veselík, Petr |
|
dc.date.accepted |
2024-05-21 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis focuses on the ergonomic risks of the chosen workplace, where the main goal is to create an ergonomically suitable and safe workplace. The theoretical part describes an introduction to the field of health and safety at work, risk faktors, ergonomics and selected methods, which are subsequently applied in the practical part. At the beginning of the practical part, the company The Candy Plus Sweet Factory, s.r.o. and the chosen workplace of manual pearling are introduced. The goal is achieved through profesiography, ergonomic checklists, RULA, NIOSH, and the CERAA application. After evaluating the obtained data, appropriate measures are proposed for an ergonomically more suitable workplace. |
|
dc.description.department |
Ústav krizového řízení |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Rizikové inženýrství |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Risk Engineering |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta logistiky a krizového řízení |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Logistics and Crisis Management |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Bezpečnost společnosti |
cs |
dc.identifier.stag |
68023
|
|
dc.date.submitted |
2024-04-25 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account