Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Šebestíková, Romana
|
|
dc.contributor.author |
Ležáková, Iva
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:16:01Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:16:01Z |
|
dc.date.issued |
2024-01-01 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/55185
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce zkoumá vztahy mezi původem kakaových bobů a vlastnostmi vyrobené čokolády. Teoretická část se zaměřuje na popis surovin používaných při výrobě čokolád, na proces pěstování kakaovníku pravého (Theobroma cacao.). Dále podrobně popisuje výrobu čokolády pomocí tradičních metod. V praktické části bylo provedeno senzorické hodnocení, které mělo za cíl zjistit, zda čokolády vyrobené ze směsí kakaových bobů pocházejících z různých zemí vykazují odlišné vlastnosti. Pro výrobu čokolády byly použity směsi kakaových bobů ze dvou různých zemí, z nichž byly vyrobeny vzorky 100 % a 70 % čokolády. |
|
dc.format |
57 s. (50 103) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
čokoláda
|
cs |
dc.subject |
kakaovník
|
cs |
dc.subject |
kakaové boby
|
cs |
dc.subject |
výroba čokolády
|
cs |
dc.subject |
senzorické hodnocení
|
cs |
dc.subject |
chocolate
|
en |
dc.subject |
cocoa tree
|
en |
dc.subject |
cocoa beans
|
en |
dc.subject |
chocolate production
|
en |
dc.subject |
sensory evaluation
|
en |
dc.title |
Vliv použitých směsí kakaových bobů lišících se zemí původu na vlastnosti čokolády |
|
dc.title.alternative |
The influence of cocoa beans combinations differing in country of origin used on the properties of chocolate |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Adámková, Anna |
|
dc.date.accepted |
2024-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor's thesis examines the relationship between the origin of cocoa beans and the characteristics of the produced chocolate. The theoretical part focuses on the description of the raw materials used in the production of chocolates, on the process of growing the real cocoa tree (Theobroma cacao). It also describes in detail the production of chocolate using traditional methods. In the practical part, a sensory evaluation was performed, the aim of which was to find out whether chocolates made from mixtures of cocoa beans from different countries indicate different characteristics. For the production of chocolate, mixtures of cocoa beans from two different countries were utilized, from which were produced samples of 100 % and 70 % chocolate. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie a hodnocení potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology and Assessment |
en |
dc.identifier.stag |
68684
|
|
dc.date.submitted |
2024-05-16 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account