Optimalizace procesu seřízení obráběcího centra
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Chromjaková, Felicita
|
|
dc.contributor.author |
Machalík, Šimon
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:15:56Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:15:56Z |
|
dc.date.issued |
2024-02-05 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/55093
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce je zaměřena na optimalizaci procesu seřizování obráběcího centra ve vybrané společnosti. Základní strukturou je rozdělení celé práce na dvě části, a to část teoretickou a praktickou. V teoretické části je zpracována dostupná literatura týkající se konceptu Lean. Následně se zabývá SMED analýzou a dále ukazateli výkonosti a vybranými technologiemi obrábění. Praktická část je nejprve zaměřena na představení společnosti, a popsáním řešeného procesu. Poté následuje samotná analytická část, jež se zabývá nejprve sběrem dat, následně provedením SMED analýzy doplněné o Spaghetti diagram. Projektová část identifikuje opatření ke zlepšení procesu SMED na vybraném pracovišti a navrhuje možná řešení optimalizace procesu. Na závěr je zhodnocení provedených analýz a navrhovaných nápravných opatření doplněných rovněž o plán jejich implementace, což je rovněž výstupem diplomové práce. |
|
dc.format |
85 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
SMED
|
cs |
dc.subject |
Lean
|
cs |
dc.subject |
Spaghetti diagram
|
cs |
dc.subject |
Průmyslové inženýrství
|
cs |
dc.subject |
Obrábění
|
cs |
dc.subject |
SMED
|
en |
dc.subject |
Lean
|
en |
dc.subject |
Spaghetti diagram
|
en |
dc.subject |
Industrial engineering
|
en |
dc.subject |
Machining
|
en |
dc.title |
Optimalizace procesu seřízení obráběcího centra |
|
dc.title.alternative |
Optimization of the Machining Center Adjustment Process |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bobák, Roman |
|
dc.date.accepted |
2024-06-04 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis focuses on optimizing the setup process of a machining center within a selected company. The basic structure divides the entire thesis into two parts: theoretical and practical. The theoretical part encompasses a review of available literature concerning the Lean concept. Subsequently, it delves into SMED analysis, performance indicators, and selected machining technologies. The practical part begins with an introduction to the company and a description of the process under consideration. This is followed by the analytical section, which involves data collection, SMED analysis, and the use of a Spaghetti diagram. The project part identifies measures to improve the SMED process at the selected workplace and proposes possible solutions for optimizing the process. In conclusion, there is an evaluation of the conducted analyses and proposed corrective measures, along with a plan for their implementation, which constitutes the output of the diploma thesis. |
|
dc.description.department |
Ústav průmyslového inženýrství a informačních systémů |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Průmyslové inženýrství |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Průmyslové inženýrství |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Industrial Engineering |
en |
dc.identifier.stag |
67722
|
|
dc.date.submitted |
2024-04-17 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account