Whisky

DSpace Repository

Language: English čeština 

Whisky

Show simple item record

dc.contributor.advisor Valášek, Pavel
dc.contributor.author Žeravová, Markéta
dc.date.accessioned 2010-07-16T12:28:02Z
dc.date.available 2010-07-16T12:28:02Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5498
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je seznámení se s alkoholickým nápojem whisky. Obsahem je charakterizovat tento nápoj z hlediska historického, technologického a legislativního. Důraz je kladen na významné obsahové látky a jejich vlastností z chemických aspektů. Je popsán způsob hodnocení whisky, zejména z hlediska organoleptických vlastností a vymezeno místo z hlediska gastronomického. Práce pojednává také o whisky z hlediska jejího společenského statutu. cs
dc.format 45 s. cs
dc.format.extent 1456067 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Pouze v rámci univerzity
dc.subject Whisky cs
dc.subject Destilát cs
dc.subject Fermentace cs
dc.subject Bourbon cs
dc.subject Lihovina cs
dc.subject Whisky en
dc.subject Distilate en
dc.subject Fermentation en
dc.subject Bourbon en
dc.subject Spirit en
dc.title Whisky cs
dc.title.alternative Whisky en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Rop, Otakar
dc.date.accepted 2008-06-11
dc.description.abstract-translated The aim of the bachelor work is to present an alkoholic drink whisky and characterized this beverage from the historical, technological and legislative viewpoint. The emphasis is laid on important contained substances and their properties in respect of chemical aspects. The way of assess whisky is described especially from the organoleptic properties viewpoint and the position is defined from the gastronomical viewpoint. The bachelor work is dealing with whisky also from its social statute viewpoint. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7963
dc.date.assigned 2007-11-16
utb.result.grade B


Files in this item

Files Size Format View
žeravová_2008_bp.pdfBlocked 1.388Mb PDF View/Open
žeravová_2008_vp.doc 38Kb Microsoft Word View/Open
žeravová_2008_op.doc 36.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account