Whisky
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Valášek, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Žeravová, Markéta
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T12:28:02Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T12:28:02Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5498
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je seznámení se s alkoholickým nápojem whisky. Obsahem je charakterizovat tento nápoj z hlediska historického, technologického a legislativního. Důraz je kladen na významné obsahové látky a jejich vlastností z chemických aspektů. Je popsán způsob hodnocení whisky, zejména z hlediska organoleptických vlastností a vymezeno místo z hlediska gastronomického. Práce pojednává také o whisky z hlediska jejího společenského statutu. |
cs |
dc.format |
45 s. |
cs |
dc.format.extent |
1456067 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Whisky
|
cs |
dc.subject |
Destilát
|
cs |
dc.subject |
Fermentace
|
cs |
dc.subject |
Bourbon
|
cs |
dc.subject |
Lihovina
|
cs |
dc.subject |
Whisky
|
en |
dc.subject |
Distilate
|
en |
dc.subject |
Fermentation
|
en |
dc.subject |
Bourbon
|
en |
dc.subject |
Spirit
|
en |
dc.title |
Whisky |
cs |
dc.title.alternative |
Whisky |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Rop, Otakar |
|
dc.date.accepted |
2008-06-11 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the bachelor work is to present an alkoholic drink whisky and characterized this beverage from the historical, technological and legislative viewpoint. The emphasis is laid on important contained substances and their properties in respect of chemical aspects. The way of assess whisky is described especially from the organoleptic properties viewpoint and the position is defined from the gastronomical viewpoint. The bachelor work is dealing with whisky also from its social statute viewpoint. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7963
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-16 |
|
utb.result.grade |
B |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account