Hodnocení výživy v nemocničním systému stravování
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Velichová, Helena
|
|
dc.contributor.author |
Martincová, Monika
|
|
dc.date.accessioned |
2024-07-23T13:15:50Z |
|
dc.date.available |
2024-07-23T13:15:50Z |
|
dc.date.issued |
2024-01-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/54957
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá hodnocením výživy v nemocničním systému stravování. Práce se dělí na dvě části, teoretickou a praktickou. Začátek teoretické části bakalářské práce se zabývá charakteristikou nemocničního systému stravování. Dále se teoretická část věnuje základním složkám potravy, mezi které patří bílkoviny, sacharidy a tuky. Následně je charakterizován dietní systém ve zdravotnických zařízeních. Praktická část bakalářské práce se zabývá sběrem jídelníčků s dietou č. 3 racionální šetřící za 31 dnů. Následně se práce věnuje zhodnocení a porovnání nutričních hodnot ve vybraných zdravotnických zařízeních. |
|
dc.format |
77 s. (93 055 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
nemocnice
|
cs |
dc.subject |
výživa
|
cs |
dc.subject |
složky potravy
|
cs |
dc.subject |
dietní systém
|
cs |
dc.subject |
racionální dieta
|
cs |
dc.subject |
stravování ve zdravotnických zařízeních
|
cs |
dc.subject |
hospital
|
en |
dc.subject |
nutrition
|
en |
dc.subject |
food components
|
en |
dc.subject |
diet system
|
en |
dc.subject |
rational diet
|
en |
dc.subject |
meals in healthcare facilities
|
en |
dc.title |
Hodnocení výživy v nemocničním systému stravování |
|
dc.title.alternative |
Nutrition Assessment in the Hospital Dietary System |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2024-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the evaluation of nutrition in a hospital food service system. The thesis is divided into two parts, theoretical and practical. The beginning of the theoretical part of the bachelor thesis deals with the characteristics of a hospital catering system. The theoretical part additionaly deals with basic components of food, which include protein, carbohydrates and fat. A dietary system in healthcare institutions is then described. The practical part of the bachelor's thesis deals with the collection of the 31-day 3rd rational sparing diet. Subsequently, the thesis is devoted to the evaluation and comparison of nutritional values in selected health care facilities. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Gastronomické technologie |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Gastronomy Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie a hodnocení potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology and Assessment |
en |
dc.identifier.stag |
68054
|
|
dc.date.submitted |
2024-05-10 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account