Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Prucková, Zdeňka
|
|
dc.contributor.author |
Dubinová, Hana
|
|
dc.date.accessioned |
2023-12-20T13:25:23Z |
|
dc.date.available |
2023-12-20T13:25:23Z |
|
dc.date.issued |
2022-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/54162
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá studiem vazebných poměrů mezi cyklodextrinovými makrocykly s vybranými ligandy metodou isotermální titrační mikrokalorimetrie. Teoretická část bakalářské práce je zaměřena na cyklodextriny, jejich vlastnosti a využití, dále se zabývá metodou isotermální titrační mikrokalorimetrie a supramolekulární chemii. Cílem experimentální části bylo za pomoci isotermální titrační mikrokalorimetrie stanovit termodynamické parametry inkluzního komplexu mezi vybranými ligandy a uvedenými cyklodextriny. |
|
dc.format |
49 s |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
cyklodextrin
|
cs |
dc.subject |
isotermální titrační mikrokalorimetr
|
cs |
dc.subject |
hostitel-host
|
cs |
dc.subject |
cyclodextrin
|
en |
dc.subject |
isothermal titration microcalorimeter
|
en |
dc.subject |
host-guest
|
en |
dc.title |
Stanovení termodynamických parametrů vybraných komplexů s cyklodextriny pomocí isotermální titrační mikrokalorimetrie |
|
dc.title.alternative |
Determination of Thermodynamic Parameters of Selected Cyclodextrin or Cucurbituril Complexes by Using Isothermal Titration Microcalorimetry |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kovář, Michal |
|
dc.date.accepted |
2023-06-13 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with the study of binding ratios between cyclodextrin macrocycles with selected ligands by isothermal titration microcalorimetry. The theoretical part of the bachelor thesis focuses on cyclodextrins, their properties and applications, and also deals with the method of isothermal titration microcalorimetry and supramolecular chemistry. The aim of the experimental part was to determine the thermodynamic parameters of the inclusion complex between selected ligands and cyclodextrins by means of isothermal titration microcalorimetry. |
|
dc.description.department |
Ústav chemie |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a analýza potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Food Chemistry and Analysis |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie a hodnocení potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology and Assessment |
en |
dc.identifier.stag |
64642
|
|
dc.date.submitted |
2023-05-19 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account