Flavonolové glykosidy

DSpace Repository

Language: English čeština 

Flavonolové glykosidy

Show simple item record

dc.contributor.advisor Rouchal, Michal
dc.contributor.author Samiecová, Markéta
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:25:23Z
dc.date.available 2023-12-20T13:25:23Z
dc.date.issued 2022-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/54158
dc.description.abstract Flavonoidy představují skupinu látek, které patří mezi rostlinné fenoly. Aktuálně přesahuje počet známých flavonoidních látek hodnotu 4000, a neustále jich přibývá. V různých druzích rostlin se flavonoidy vyskytují částečně volně a částečně ve formě glykosidů. Předložená bakalářská práce si klade za cíl poskytnou souhrnné informace nacházející se v aktuální odborné literatuře týkající se flavonolů a jejich glykosidů. Jsou v ní charakterizováni vybraní zástupci, se zaměřením se na popis jejich fyzikálně-chemických vlastností, izolaci z přírodních zdrojů, možnosti jejich syntézy a metody stanovení. Stranou není ponechána ani jejich biologická aktivita.
dc.format 63 s. (80 925 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject flavonoly cs
dc.subject flavonolové glykosidy cs
dc.subject kvercetin cs
dc.subject kaempferol cs
dc.subject myricetin cs
dc.subject rutin cs
dc.subject flavonols en
dc.subject flavonol glacosides en
dc.subject quercetin en
dc.subject kaempferol en
dc.subject myricetin en
dc.subject rutin en
dc.title Flavonolové glykosidy
dc.title.alternative Flavonol Glycosides
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Prucková, Zdeňka
dc.date.accepted 2023-06-13
dc.description.abstract-translated Flavonoids represent a group of substances that belong to plant phenols. Currently, the number of known flavonoid substances exceeds 4000, and they are constantly increasing. In various plant species, flavonoids occur partly free and partly in the form of glycosides. The submitted bachelor's thesis aims to provide summary information appearing in the current professional literature regarding flavonols and their glycosides. Selected representatives are characterized in it, focusing on the description of their physico-chemical properties, isolation from natural sources, possibilities of their synthesis and determination methods. Their biological activity is not left out either.
dc.description.department Ústav chemie
dc.thesis.degree-discipline Chemie a analýza potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Food Chemistry and Analysis en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Technologie a hodnocení potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology and Assessment en
dc.identifier.stag 61001
dc.date.submitted 2023-05-19


Files in this item

Files Size Format View Description
samiecová_2023_dp.pdf 2.151Mb PDF View/Open None
samiecová_2023_op.pdf 174.4Kb PDF View/Open None
samiecová_2023_vp.pdf 150.0Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account