Analýza gastroturistiky v Olomouckém kraji
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Kubík, Josef
|
|
dc.contributor.author |
Drlíková, Michaela
|
|
dc.date.accessioned |
2023-12-20T13:25:15Z |
|
dc.date.available |
2023-12-20T13:25:15Z |
|
dc.date.issued |
2023-02-10 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/53975
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce je věnována analýze současného stavu gastronomie a gastroturistiky v Olomouckém kraji. K výzkumu byla využita SWOT analýza u jednotlivých vybraných podniků z různých částí Olomouckého kraje a následné dotazníkové šetření mezi respondenty taktéž z Olomouckého kraje. Otázky v dotazníku byly zpracovány na základě informací o dané problematice, tématech řešených v teoretické části práce a osobních zkušenostech autorky práce. Jak již bylo zmíněno, analytické části předchází teoretická část, jejímž cílem je charakterizovat pojmy gastronomie, turistika a gastroturistika. Výsledky dotazníkového šetření slouží k návrhu vhodného zlepšení aktuální gastronomické situace v Olomouckém kraji. Případně mohou výsledky také sloužit k návrhu podnikatelského plánu pro začínající podnikatele v oblasti gastronomie právě v tomto kraji. |
|
dc.format |
76 s. (117 911 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
analýza
|
cs |
dc.subject |
dotazník
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
turistika
|
cs |
dc.subject |
gastroturistika
|
cs |
dc.subject |
marketing
|
cs |
dc.subject |
analysis
|
en |
dc.subject |
survey
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.subject |
tourism
|
en |
dc.subject |
gastro-tourism
|
en |
dc.subject |
marketing
|
en |
dc.title |
Analýza gastroturistiky v Olomouckém kraji |
|
dc.title.alternative |
Analysis of Gastrotourism in the Olomouc Region |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Benyahya, Petra |
|
dc.date.accepted |
2023-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis is dedicated to the analysis of the current gastronomy and gastro-tourism situation in the Olomouc region. SWOT analysis of individual selected companies from the Olomouc region was used for research along with a questionnaire survey among respondents also from the Olomouc region. The questions in the questionnaire were processed based on the information about the given issue, topics addressed in the theoretical part of the work, and personal experiences of the author of the work. As already mentioned, the analytical part is preceded by the theoretical part, the aim of which is to characterize the concepts of gastronomy, tourism, and gastro-tourism. The results of the questionnaire survey serve to suggest a suitable improvement of the current gastronomic situation in the Olomouc region. The results can possibly be used to draw up a business plan for budding entrepreneurs in the field of gastronomy directly in this region. |
|
dc.description.department |
Ústav managementu a marketingu |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Ekonomika a management podniku |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Business Economics and Management |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Ekonomika a management |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Economics and Management |
en |
dc.identifier.stag |
63928
|
|
dc.date.submitted |
2023-05-18 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account