Analýza gastroturistiky v Olomouckém kraji

DSpace Repository

Language: English čeština 

Analýza gastroturistiky v Olomouckém kraji

Show simple item record

dc.contributor.advisor Kubík, Josef
dc.contributor.author Drlíková, Michaela
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:25:15Z
dc.date.available 2023-12-20T13:25:15Z
dc.date.issued 2023-02-10
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/53975
dc.description.abstract Tato bakalářská práce je věnována analýze současného stavu gastronomie a gastroturistiky v Olomouckém kraji. K výzkumu byla využita SWOT analýza u jednotlivých vybraných podniků z různých částí Olomouckého kraje a následné dotazníkové šetření mezi respondenty taktéž z Olomouckého kraje. Otázky v dotazníku byly zpracovány na základě informací o dané problematice, tématech řešených v teoretické části práce a osobních zkušenostech autorky práce. Jak již bylo zmíněno, analytické části předchází teoretická část, jejímž cílem je charakterizovat pojmy gastronomie, turistika a gastroturistika. Výsledky dotazníkového šetření slouží k návrhu vhodného zlepšení aktuální gastronomické situace v Olomouckém kraji. Případně mohou výsledky také sloužit k návrhu podnikatelského plánu pro začínající podnikatele v oblasti gastronomie právě v tomto kraji.
dc.format 76 s. (117 911 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject analýza cs
dc.subject dotazník cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject turistika cs
dc.subject gastroturistika cs
dc.subject marketing cs
dc.subject analysis en
dc.subject survey en
dc.subject gastronomy en
dc.subject tourism en
dc.subject gastro-tourism en
dc.subject marketing en
dc.title Analýza gastroturistiky v Olomouckém kraji
dc.title.alternative Analysis of Gastrotourism in the Olomouc Region
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Benyahya, Petra
dc.date.accepted 2023-06-12
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis is dedicated to the analysis of the current gastronomy and gastro-tourism situation in the Olomouc region. SWOT analysis of individual selected companies from the Olomouc region was used for research along with a questionnaire survey among respondents also from the Olomouc region. The questions in the questionnaire were processed based on the information about the given issue, topics addressed in the theoretical part of the work, and personal experiences of the author of the work. As already mentioned, the analytical part is preceded by the theoretical part, the aim of which is to characterize the concepts of gastronomy, tourism, and gastro-tourism. The results of the questionnaire survey serve to suggest a suitable improvement of the current gastronomic situation in the Olomouc region. The results can possibly be used to draw up a business plan for budding entrepreneurs in the field of gastronomy directly in this region.
dc.description.department Ústav managementu a marketingu
dc.thesis.degree-discipline Ekonomika a management podniku cs
dc.thesis.degree-discipline Business Economics and Management en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta managementu a ekonomiky cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Management and Economics en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Ekonomika a management cs
dc.thesis.degree-program Economics and Management en
dc.identifier.stag 63928
dc.date.submitted 2023-05-18


Files in this item

Files Size Format View Description
drlíková_2023_dp.pdf 2.280Mb PDF View/Open None
drlíková_2023_op.docx 49.02Kb Unknown View/Open None
drlíková_2023_vp.docx 49.18Kb Unknown View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account