dc.contributor.advisor |
Sumczynski, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Havlíček, Ivo
|
|
dc.date.accessioned |
2023-12-20T13:25:11Z |
|
dc.date.available |
2023-12-20T13:25:11Z |
|
dc.date.issued |
2022-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/53877
|
|
dc.description.abstract |
V teoretické části bakalářské práce je legislativně vymezen pojem mouka, charakterizovány netradiční zdroje pro výrobu mouky: banány, dýně, réva vinná, ostropestřec mariánský a len setý. Dále je definován pojem vláknina, popsány její frakce a benefity vyplývající z konzumace vlákniny. Praktická část zahrnuje stanovení sušiny, popela, hrubé, neutrálně-detergentní, acido-detergentní vlákniny a stravitelnost in vitro. |
|
dc.format |
54 s. (59 956 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
netradiční mouky
|
cs |
dc.subject |
vláknina
|
cs |
dc.subject |
hrubá vláknina
|
cs |
dc.subject |
neutrálně-detergentní vláknina
|
cs |
dc.subject |
acido-detergentní vláknina
|
cs |
dc.subject |
in vitro stravitelnost
|
cs |
dc.subject |
non-traditional flours
|
en |
dc.subject |
fiber
|
en |
dc.subject |
crude fiber
|
en |
dc.subject |
neutral-detergent fiber
|
en |
dc.subject |
acid-detergent fiber
|
en |
dc.subject |
in vitro digestibility
|
en |
dc.title |
Stanovení vlákniny u netradičních mouk |
|
dc.title.alternative |
Determination of Fiber in Non-Traditional Flours |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2023-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
In the theoretical part of the bachelor thesis the concept of flour is legislatively defined, non-traditional sources of fiber are characterised such as bananas, pumpkins, grapevine, milk thistle and flax. Furthermore, the term dietary fiber is defined, its fractions, and the benefits resulting from the consumption of fiber are described. The practical part includes the determination of the dry matter, ash content, crude fiber, neutral-detergent fiber, acid-detergent fiber, and in vitro digestibility. |
|
dc.description.department |
Ústav analýzy a chemie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Gastronomické technologie |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Gastronomy Technology |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie a hodnocení potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology and Assessment |
en |
dc.identifier.stag |
64477
|
|
dc.date.submitted |
2023-05-18 |
|