Tradiční andské plodiny jako zdroj bioaktivních látek pro péči o pleť

DSpace Repository

Language: English čeština 

Tradiční andské plodiny jako zdroj bioaktivních látek pro péči o pleť

Show simple item record

dc.contributor.advisor Sedlaříková, Jana
dc.contributor.author Pajdlová, Michaela
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:25:04Z
dc.date.available 2023-12-20T13:25:04Z
dc.date.issued 2023-02-01
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/53738
dc.description.abstract Bakalářská práce je zaměřena na klasifikaci tradičních andských plodin, jejich botanickou charakteristiku a chemické složení s důrazem na obsažené bioaktivní látky. Vzhledem k významné nutriční hodnotě jsou pseudocereálie, jako je amarant, quinoa, kaniwa nebo lupina, nejvíce využívány v potravinářství. Předložená práce se ale také soustřeďuje na nově se rozvíjející možnosti jejich aplikace v oblasti kosmetiky, kde mohou být zúročeny jejich blahodárné účinky na pleť.
dc.format 52
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Amarant cs
dc.subject andské plodiny cs
dc.subject bioaktivní sloučeniny cs
dc.subject kaniwa cs
dc.subject kosmetika cs
dc.subject lupina cs
dc.subject pseudocereálie cs
dc.subject quinoa cs
dc.subject Amaranth en
dc.subject andean crops en
dc.subject bioactive compounds en
dc.subject cosmetics en
dc.subject kaniwa en
dc.subject lupin en
dc.subject pseudocereals en
dc.subject quinoa en
dc.title Tradiční andské plodiny jako zdroj bioaktivních látek pro péči o pleť
dc.title.alternative Traditional Andean Crops as the Source of Bioactive Compounds for Skin Care
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Pavlačková, Jana
dc.date.accepted 2023-06-07
dc.description.abstract-translated The bachelor thesis is focused on the classification of traditional Andean crops, their botanical characteristics and chemical composition with emphasis on the bioactive substances contained. Due to their significant nutritional value, pseudocereals such as amaranth, quinoa, kaniwa or lupin are mostly applied in the food industry. The present work, however, focuses also on their emerging potential in the field of cosmetics, where their beneficial effects on the skin can be capitalized.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Biomateriály a kosmetika cs
dc.thesis.degree-discipline Biomaterials and Cosmetics en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Materiály a technologie cs
dc.thesis.degree-program Materials and Technologies en
dc.identifier.stag 65028
dc.date.submitted 2023-05-18


Files in this item

Files Size Format View Description
pajdlová_2023_dp.pdf 1.752Mb PDF View/Open None
pajdlová_2023_op.pdf 898.4Kb PDF View/Open None
pajdlová_2023_vp.pdf 829.5Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account