Helianthus tuberosus L.- obsahové látky a nutriční význam
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Vícha, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Smělý, Pavel
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T11:35:26Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T11:35:26Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5371
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je seznámit se s biologicky aktivními látkami v rostlině slunečnice topinambur (Helianthus tuberosus L.). Dále charakterizovat tuto rostlinu z botanického hlediska a zhodnotit její dosavadní využití. Důraz je kladen na významné obsahové látky a jejich vlastnosti jak z chemického tak i technologického hlediska. V souvislosti se stále větším počtem diabetiků a výskytem dalších civilizačních chorob se stává podpora pěstování a racionální využití hlíz k lidské výživě velmi aktuální. |
cs |
dc.format |
50 s. |
cs |
dc.format.extent |
2679215 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
Slunečnice topinambur
|
cs |
dc.subject |
inulin
|
cs |
dc.subject |
biomasa
|
cs |
dc.subject |
diabetes
|
cs |
dc.subject |
Jerusalem artichoke
|
en |
dc.subject |
inulin
|
en |
dc.subject |
biomass
|
en |
dc.subject |
diabetes
|
en |
dc.title |
Helianthus tuberosus L.- obsahové látky a nutriční význam |
cs |
dc.title.alternative |
Helianthus tuberosus L.- contained substances and nutritional meaning |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mrkvička, Vladimír |
|
dc.date.accepted |
2008-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of the bachelor work is acquaint with biologically aktive substance contained in Jerusalem artichoke (Helianthus tuberosus L.). Further to characterize it from the botanic point of view and assess its existing utilization. The emphasis is laid on important substances contained in the plant and its properties with respect to both chemical and technological aspects. The support of bulb growing and its rational usage is very actual conaidering increasing numbers of diabetes and other civilizing diseases. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
5428
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-21 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account