dc.contributor.advisor |
Růžičková, Jana
|
|
dc.contributor.author |
Nedopilová, Radka
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T11:33:57Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T11:33:57Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5365
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je seznámení s čistými mlékárenskými kulturami a jejich využití v potravinářském průmyslu (zejména mlékárenském). Náplní je popis a charakterizace bakterií mléčného kvašení, které se aplikují při výrobě zakysaných mléčných výrobků. Následuje stručný výklad technologie výroby vybraných druhů mléčných výrobků v návaznosti na dnes vyhledávané výrobky s probiotickou kulturou z důvodu pozitivního vlivu na celkový metabolismus člověka. |
cs |
dc.format |
53 s |
cs |
dc.format.extent |
1144369 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Bakterie mléčného kvašení
|
cs |
dc.subject |
Fermentace
|
cs |
dc.subject |
Probiotika
|
cs |
dc.subject |
Technologie
|
cs |
dc.subject |
Mléko
|
cs |
dc.subject |
Lactic acid bakteria
|
en |
dc.subject |
Fermentation
|
en |
dc.subject |
Probitics
|
en |
dc.subject |
Technology
|
en |
dc.subject |
Milk
|
en |
dc.title |
Použití čistých mlékárenských kultur při výrobě zakysaných výrobků |
cs |
dc.title.alternative |
Application of lactic acid bacteria in production of dairy produce |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Lužová, Táňa |
|
dc.date.accepted |
2008-06-10 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of a bachelor work is to familiarise yourself with clean diary cultivations and their use in the food industry (mainly dairy). It contains a description and characterization of the lactic fermentation bacteria which is applied when producing dairy sour products. The next step is a brief explanation of a technology production of selected diary products in line with probiotic dairy products that are sought after at present, having a positive effect on the human metabolism. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
7922
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-16 |
|
utb.result.grade |
A |
|