Použití čistých mlékárenských kultur při výrobě zakysaných výrobků

DSpace Repository

Language: English čeština 

Použití čistých mlékárenských kultur při výrobě zakysaných výrobků

Show simple item record

dc.contributor.advisor Růžičková, Jana
dc.contributor.author Nedopilová, Radka
dc.date.accessioned 2010-07-16T11:33:57Z
dc.date.available 2010-07-16T11:33:57Z
dc.date.issued 2008-06-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB cs
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/5365
dc.description.abstract Cílem bakalářské práce je seznámení s čistými mlékárenskými kulturami a jejich využití v potravinářském průmyslu (zejména mlékárenském). Náplní je popis a charakterizace bakterií mléčného kvašení, které se aplikují při výrobě zakysaných mléčných výrobků. Následuje stručný výklad technologie výroby vybraných druhů mléčných výrobků v návaznosti na dnes vyhledávané výrobky s probiotickou kulturou z důvodu pozitivního vlivu na celkový metabolismus člověka. cs
dc.format 53 s cs
dc.format.extent 1144369 bytes cs
dc.format.mimetype application/pdf cs
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Bakterie mléčného kvašení cs
dc.subject Fermentace cs
dc.subject Probiotika cs
dc.subject Technologie cs
dc.subject Mléko cs
dc.subject Lactic acid bakteria en
dc.subject Fermentation en
dc.subject Probitics en
dc.subject Technology en
dc.subject Milk en
dc.title Použití čistých mlékárenských kultur při výrobě zakysaných výrobků cs
dc.title.alternative Application of lactic acid bacteria in production of dairy produce en
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Lužová, Táňa
dc.date.accepted 2008-06-10
dc.description.abstract-translated The aim of a bachelor work is to familiarise yourself with clean diary cultivations and their use in the food industry (mainly dairy). It contains a description and characterization of the lactic fermentation bacteria which is applied when producing dairy sour products. The next step is a brief explanation of a technology production of selected diary products in line with probiotic dairy products that are sought after at present, having a positive effect on the human metabolism. en
dc.description.department Ústav potravinářského inženýrství cs
dc.description.result obhájeno cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/142 cs
dc.parent.uri http://hdl.handle.net/10563/220 cs
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and food technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc. cs
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Chemistry and food technologies en
dc.identifier.stag 7922
dc.date.assigned 2007-11-16
utb.result.grade A


Files in this item

Files Size Format View
nedopilová_2008_bp.pdf 1.091Mb PDF View/Open
nedopilová_2008_vp.doc 46.5Kb Microsoft Word View/Open
nedopilová_2008_op.doc 45.5Kb Microsoft Word View/Open

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account