Vliv edukace na stav výživy u dospělých osob s nevyváženým stravováním

DSpace Repository

Language: English čeština 

Vliv edukace na stav výživy u dospělých osob s nevyváženým stravováním

Show simple item record

dc.contributor.advisor Adámková, Anna
dc.contributor.author Hink, Aneta
dc.date.accessioned 2023-12-20T13:24:59Z
dc.date.available 2023-12-20T13:24:59Z
dc.date.issued 2022-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/53642
dc.description.abstract Tato diplomová práce hodnotí výsledky měření tělesného tuku a úspěšnosti v odpovědích na otázky před a po edukaci u skupiny probandů s nevyváženým stravováním. Cílem práce bylo zjistit, zda edukace má pozitivní dopad na znalosti a na jejich tělesné parametry. Výsledky ukázaly, že po edukaci došlo k významnému zlepšení úspěšnosti v odpovědích na otázky s průměrným nárůstem z 55 % na 92 %. Analýza měření tělesných parametrů odhalila pozitivní trendy s poklesem průměrného procenta tělesného tuku a nárůstem průměrného procenta kosterního svalstva a vody v těle probandů. Tyto výsledky naznačují, že edukace měla pozitivní vliv na zlepšení znalostí, což se projevilo ve vyšší úspěšnosti v odpovědích na otázky. Edukace navíc umožnila probandům lépe porozumět výživovým doporučením a rozvíjet lepší stravovací návyky.
dc.format 78 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject edukace cs
dc.subject živiny cs
dc.subject nevyvážená výživa cs
dc.subject InBody 770 cs
dc.subject index tělesné hmotnosti cs
dc.subject education en
dc.subject nutrients en
dc.subject unbalanced nutrition en
dc.subject InBody 770 en
dc.subject body mass index en
dc.title Vliv edukace na stav výživy u dospělých osob s nevyváženým stravováním
dc.title.alternative The effect of education on the nutritional status of adults with unbalanced diet
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Bučková, Martina
dc.date.accepted 2023-06-06
dc.description.abstract-translated This thesis evaluates the results of body fat measurement and success in answering questions before and after education in a group of probands with unbalanced diets. The aim of the thesis was to determine whether education has a positive impact on knowledge and on their body parameters. The results showed that after education there was a significant improvement in success rate in answering the questions with an average increase from 55 % to 92 %. Analysis of body parameter measurements revealed positive trends with a decrease in the average percentage of body fat and an increase in the average percentage of skeletal muscle and body water of probands. These results suggest that education had a positive effect on improving knowledge, which was reflected in higher success rates in answering questions. In addition, education enabled probands to better understand dietary recommendations and develop better eating habits.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 65420
dc.date.submitted 2023-05-11


Files in this item

Files Size Format View Description
hink_2023_dp.pdf 19.95Mb PDF View/Open None
hink_2023_op.pdf 735.4Kb PDF View/Open None
hink_2023_vp.pdf 245.4Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account