Vliv edukace na stav výživy u dospělých osob s nevyváženým stravováním
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Adámková, Anna
|
|
dc.contributor.author |
Hink, Aneta
|
|
dc.date.accessioned |
2023-12-20T13:24:59Z |
|
dc.date.available |
2023-12-20T13:24:59Z |
|
dc.date.issued |
2022-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/53642
|
|
dc.description.abstract |
Tato diplomová práce hodnotí výsledky měření tělesného tuku a úspěšnosti v odpovědích na otázky před a po edukaci u skupiny probandů s nevyváženým stravováním. Cílem práce bylo zjistit, zda edukace má pozitivní dopad na znalosti a na jejich tělesné parametry. Výsledky ukázaly, že po edukaci došlo k významnému zlepšení úspěšnosti v odpovědích na otázky s průměrným nárůstem z 55 % na 92 %. Analýza měření tělesných parametrů odhalila pozitivní trendy s poklesem průměrného procenta tělesného tuku a nárůstem průměrného procenta kosterního svalstva a vody v těle probandů. Tyto výsledky naznačují, že edukace měla pozitivní vliv na zlepšení znalostí, což se projevilo ve vyšší úspěšnosti v odpovědích na otázky. Edukace navíc umožnila probandům lépe porozumět výživovým doporučením a rozvíjet lepší stravovací návyky. |
|
dc.format |
78 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
edukace
|
cs |
dc.subject |
živiny
|
cs |
dc.subject |
nevyvážená výživa
|
cs |
dc.subject |
InBody 770
|
cs |
dc.subject |
index tělesné hmotnosti
|
cs |
dc.subject |
education
|
en |
dc.subject |
nutrients
|
en |
dc.subject |
unbalanced nutrition
|
en |
dc.subject |
InBody 770
|
en |
dc.subject |
body mass index
|
en |
dc.title |
Vliv edukace na stav výživy u dospělých osob s nevyváženým stravováním |
|
dc.title.alternative |
The effect of education on the nutritional status of adults with unbalanced diet |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Bučková, Martina |
|
dc.date.accepted |
2023-06-06 |
|
dc.description.abstract-translated |
This thesis evaluates the results of body fat measurement and success in answering questions before and after education in a group of probands with unbalanced diets. The aim of the thesis was to determine whether education has a positive impact on knowledge and on their body parameters. The results showed that after education there was a significant improvement in success rate in answering the questions with an average increase from 55 % to 92 %. Analysis of body parameter measurements revealed positive trends with a decrease in the average percentage of body fat and an increase in the average percentage of skeletal muscle and body water of probands. These results suggest that education had a positive effect on improving knowledge, which was reflected in higher success rates in answering questions. In addition, education enabled probands to better understand dietary recommendations and develop better eating habits. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
- |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology |
en |
dc.identifier.stag |
65420
|
|
dc.date.submitted |
2023-05-11 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account