dc.contributor.advisor |
Mišurcová, Ladislava
|
|
dc.contributor.author |
Žáková, Petra
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T11:15:10Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T11:15:10Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-16 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5335
|
|
dc.description.abstract |
Vláknina je důležitou nutriční složkou potravy. Cílem diplomové práce bylo zjistit možnosti stanovení vlákniny v mořských a sladkovodních řasách a vybrat nejvhodnější metodu pro tuto surovinu. Vláknina byla stanovena oxidační hydrolýzou, metodou podle Henneberg-Stohmanna a enzymaticky. |
cs |
dc.format |
71 s |
cs |
dc.format.extent |
918606 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Vláknina
|
cs |
dc.subject |
mořské řasy
|
cs |
dc.subject |
sladkovodní řasy
|
cs |
dc.subject |
stanovení
|
cs |
dc.subject |
Dietary fibre
|
en |
dc.subject |
seaweeds
|
en |
dc.subject |
freshwater alga
|
en |
dc.subject |
determination
|
en |
dc.title |
Význam vlákniny ve výživě člověka a metody jejího stanovení v mořských a sladkovodních řasách |
cs |
dc.title.alternative |
The meaning of dietary fibre in human nutrition and methods of its determination in seaweeds and freshwater alga |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Severová, Marta |
|
dc.date.accepted |
2008-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The dietary fibre is an important nutritive component of food. The aim of the graduation theses was to discover possibilities of the dietary fibre determination in seaweeds and freshwater algae and to choose the optimal method for this raw materials. The dietary fibre was determined by the oxidative hydrolysis, the method after Henneberg - Stohmanna and the enzymatic method. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8082
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-13 |
|
utb.result.grade |
A |
|