dc.contributor.advisor |
Vícha, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Čížková, Miluše
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T10:57:21Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T10:57:21Z |
|
dc.date.issued |
2008-05-20 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5290
|
|
dc.description.abstract |
Cílem diplomové práce bylo vyhledat a experimentálně ověřit metody pro kvalitativní i kvantitativní analýzu mastných kyselin v přírodních sýrech metodou GC-MS. V teoretické části práce je popsána charakteristika, rozdělení, principy výroby a složení sýrů spolu s metodami stanovení mastných kyselin. V praktické části práce je uvedena nejvhodnější metoda pro stanovení těchto mastných kyselin a výsledky jednotlivých postupů této metody. |
cs |
dc.format |
81 |
cs |
dc.format.extent |
1078402 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
mastná kyselina
|
cs |
dc.subject |
tuky
|
cs |
dc.subject |
přírodní sýr
|
cs |
dc.subject |
kvalitativní analýza
|
cs |
dc.subject |
kvantitativní analýza
|
cs |
dc.subject |
plynová chromatografie
|
cs |
dc.subject |
fatty acid
|
en |
dc.subject |
fats
|
en |
dc.subject |
natural cheese
|
en |
dc.subject |
qualitative analyse
|
en |
dc.subject |
quantitative analyse
|
en |
dc.subject |
gas chromatography
|
en |
dc.title |
Analýza mastných kyselin v přírodních sýrech metodou GC - MS |
cs |
dc.title.alternative |
Analyses of Fatty Acides in Natural Cheese Using GC-MS |
en |
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Buňková, Leona |
|
dc.date.accepted |
2008-06-03 |
|
dc.description.abstract-translated |
The main aim of this thesis was to find and experimentally verify methods for qualitative and quantitative analyse of fatty acids in natural cheese by GC-MS method. In theoretical part is described the characteristic, severance and principles of the production of cheese and their composition along with methods for determination of fatty acids. The most suitable method for determination of fatty acids in cheese and results of individual procedures are described in the practical part. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/202
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology, hygiene and economics of food production |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8040
|
|
dc.date.assigned |
2007-11-08 |
|
utb.result.grade |
A |
|