Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminů
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Kramářová, Daniela
|
|
dc.contributor.author |
Melichar, Jiří
|
|
dc.date.accessioned |
2010-07-16T10:56:01Z |
|
dc.date.available |
2010-07-16T10:56:01Z |
|
dc.date.issued |
2008-06-02 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
cs |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/5286
|
|
dc.description.abstract |
Cílem této bakalářské práce je podat ucelené informace o vitaminech a o jejich ztrátách při kulinárních úpravách potravin. První kapitola popisuje základní technologické postupy přípravy pokrmů. Další kapitola se zabývá obecně celou skupinu vitaminů, jejich funkcemi v lidském organismu, zdroji a adekvátním příjmem. Závěrečná kapitola je věnována ztrátám vitaminů při jejich kulinárním zpracování. |
cs |
dc.format |
70 s., 16 s. tab. příloh |
cs |
dc.format.extent |
2119681 bytes |
cs |
dc.format.mimetype |
application/pdf |
cs |
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Pouze v rámci univerzity |
|
dc.subject |
kulinární úpravy
|
cs |
dc.subject |
vitaminy
|
cs |
dc.subject |
fyziologické účinky
|
cs |
dc.subject |
adekvátní příjem
|
cs |
dc.subject |
retence
|
cs |
dc.subject |
culinary treatment
|
en |
dc.subject |
vitamins
|
en |
dc.subject |
physiological effects
|
en |
dc.subject |
adequate intake
|
en |
dc.subject |
retention
|
en |
dc.title |
Vliv kulinárních úprav na obsah vitaminů |
cs |
dc.title.alternative |
Effect of culinary treatment on the content of vitamins |
en |
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Družbíková, Helena |
|
dc.date.accepted |
2008-06-12 |
|
dc.description.abstract-translated |
Aim of this bachelor work is to provide solid information about vitamins and about their losses during culinary treatment of food. First chapter describes the basic processes of pre-paring meals. The next chapter describes the whole group of vitamins in general, their functionallity in the human body, sources of those vitamins and its equal income. The final chapter is dedicated to vitamins loses during preparation for cooking. |
en |
dc.description.department |
Ústav potravinářského inženýrství |
cs |
dc.description.result |
obhájeno |
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/142
|
cs |
dc.parent.uri |
http://hdl.handle.net/10563/220
|
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Chemistry and food technologies |
en |
dc.identifier.stag |
8002
|
|
dc.date.assigned |
2007-12-13 |
|
utb.result.grade |
A |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account