Atypické pivní a sladové nápoje
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Salek, Richardos Nikolaos
|
|
dc.contributor.author |
Rüll, Tomáš
|
|
dc.date.accessioned |
2022-07-15T09:23:39Z |
|
dc.date.available |
2022-07-15T09:23:39Z |
|
dc.date.issued |
2021-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/51368
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá potenciálem Tibi, při výrobě nápojů na bázi piva, jako alternativou za pivovarské kvasinky na čtyřech prototypech vyrobených odlišnou technologií mutování. Konkrétně se jednalo o fermentované sladové nápoje, které byly vyrobeny technologií infuzní a dekokční a atypické pivní nápoje vyrobené na základě infuzní a dekokční technologie výroby rmutu. Prototypy těchto nápojů byly podrobeny fyzikálně-chemické analýze, reologické analýze, posouzení koncentrace biogenních aminů a také senzorické analýze. |
|
dc.format |
74 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
atypické napoje
|
cs |
dc.subject |
dekokce
|
cs |
dc.subject |
infuze
|
cs |
dc.subject |
chmelovar
|
cs |
dc.subject |
Tibi
|
cs |
dc.subject |
vodní kefír
|
cs |
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
atypical beverages
|
en |
dc.subject |
decoction
|
en |
dc.subject |
infuzion
|
en |
dc.subject |
hopping
|
en |
dc.subject |
Tibi
|
en |
dc.subject |
water kefir
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.title |
Atypické pivní a sladové nápoje |
|
dc.title.alternative |
Atypical Beer and Malt Beverages |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Polášek, Zdeněk |
|
dc.date.accepted |
2022-06-01 |
|
dc.description.abstract-translated |
The thesis deals with the potential of Tibi, in the production of beer-based beverages, as an alternative to brewer's yeast on four prototypes produced by different mutation technology. Specifically, the above-mentioned were fermented malt-based (barley malt) beverages that were produced by the infusion and decoction mashing technology and atypical beer-based beverages produced by the infusion and decoction mashing technology. The prototypes of these beverages were subjected to physicochemical analysis, rheological analysis, assessment of the concentration of biogenic amines and also sensory analysis. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
- |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology |
en |
dc.identifier.stag |
61936
|
|
dc.date.submitted |
2022-05-06 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account