Využití aktivních látek z jedlého hmyzu ve vlasových přípravcích
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Černeková, Martina
|
|
dc.contributor.author |
Šnajdárková, Pavla
|
|
dc.date.accessioned |
2022-07-15T09:23:23Z |
|
dc.date.available |
2022-07-15T09:23:23Z |
|
dc.date.issued |
2022-02-25 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/50981
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce bylo sepsat literární rešerši na zadané téma. Bakalářská práce pojednává o vývoji vlasů a užití aktivních látek z jedlého hmyzu ve vlasové kosmetice. V úvodu práce bylo věnováno vývoji vlasového folikulu, složení vlasů a jednotlivým cyklům růstu. Dále byly zmíněny fyzikální vlastnosti, které na vlasy působí. Byly popsány rozdíly účinků vlasových přípravků masek a kondicionérů. V poslední části se zabývá jedlým hmyzem a užití aktivních látek v potravinářském a kosmetickém průmyslu. |
|
dc.format |
34 |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vývoj vlasů
|
cs |
dc.subject |
cyklus růstu
|
cs |
dc.subject |
fyzikální vlastnosti
|
cs |
dc.subject |
jedlý hmyz
|
cs |
dc.subject |
hair development
|
en |
dc.subject |
growth cycle
|
en |
dc.subject |
physical properties
|
en |
dc.subject |
food insects
|
en |
dc.title |
Využití aktivních látek z jedlého hmyzu ve vlasových přípravcích |
|
dc.title.alternative |
Using Active Substances from Edible Insects in Hair Preparations |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Adámková, Anna |
|
dc.date.accepted |
2022-06-08 |
|
dc.description.abstract-translated |
My bachelor's thesis aimed to write a literature search on a given topic. The bachelor thesis deals with the development of hair and the use of active substances from edible insects in hair cosmetics. In the introduction I deal with the development of the hair follicle, hair composition and individual growth cycles. I also mention the physical properties that affect the hair. Differences in the effects of hair masks and conditioners have been described. In the last part I deal with edible insects and the use of active substances in the food and cosmetic industry. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
62493
|
|
dc.date.submitted |
2022-05-18 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account