Měření tokových křivek sypkých potravin

DSpace Repository

Language: English čeština 

Měření tokových křivek sypkých potravin

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lapčík, Lubomír
dc.contributor.author Šimáková, Kristýna
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:23:20Z
dc.date.available 2022-07-15T09:23:20Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/50931
dc.description.abstract Tokové chování práškových látek je ovlivněno řadou parametrů, které mají v konečném důsledku velký vliv na technologické operace spojené s těmito látkami. Tato diplomová práce se zabývá právě měřením těchto parametrů, které tzv. tokovost prášků ovlivňují. Práce popisuje meření tokových křivek vybraných vzorků kakaových prášků s vyhodnocením pomocí Mohrových kružnic při různých konsolidačních napětích. Dále jsou použity i další metodiky jako DSC a SEM.
dc.format 73 s. (85 000 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject tokové křivky cs
dc.subject Mohrovy kružnice cs
dc.subject kakaové prášky cs
dc.subject partikulkární látky cs
dc.subject práškové materiály cs
dc.subject SEM cs
dc.subject DSC cs
dc.subject prášková reologie cs
dc.subject tokovost cs
dc.subject flow curves en
dc.subject Mohr's circles en
dc.subject cocoa powders en
dc.subject particulates en
dc.subject powder materials en
dc.subject SEM en
dc.subject DSC en
dc.subject powder rheology en
dc.subject flowability en
dc.title Měření tokových křivek sypkých potravin
dc.title.alternative Measurement of the flow curves of powder foods
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Vašina, Martin
dc.date.accepted 2022-06-03
dc.description.abstract-translated The flow behaviour of powdered substances is influenced by a number of parameters that ultimately have a major impact on the technological operations associated with these substances. This thesis deals with the measurement of these parameters that determine the flow rate of powders. The thesis describes the measurement of flow curves of selected samples of cocoa powders with evaluation using Mohr's circles at different consolidation stresses. Other methodologies such as DSC and SEM are also used.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 61942
dc.date.submitted 2022-05-10


Files in this item

Files Size Format View Description
šimáková_2022_dp.pdf 17.08Mb PDF View/Open None
šimáková_2022_op.pdf 726.9Kb PDF View/Open None
šimáková_2022_vp.pdf 805.1Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account