Mikroflóra spontánně kvašených piv
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Lorencová, Eva
|
|
dc.contributor.author |
Horáková, Agáta
|
|
dc.date.accessioned |
2022-07-15T09:23:17Z |
|
dc.date.available |
2022-07-15T09:23:17Z |
|
dc.date.issued |
2021-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/50856
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou mikroflóry spontánně kvašených piv, nejčastěji tedy lambických piv, které se vaří v Belgii. Cílem této práce bylo vytvořit přehled mikroflóry v určitých fázích procesu fermentace produktu a důvodu jejich přítomnosti. Proces fermentace byl rozdělen do čtyř základních fázích, kde v každé fázi se vyskytuje jiná mikroflóra přispívající ke konečné chuti a aroma piva. Bakalářská práce dále popisuje způsoby izolace a identifikace mikroorganizmů a dostupný sortiment na českém a evropském trhu. |
|
dc.format |
66 s. (107 246 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
spontánně kvašené pivo
|
cs |
dc.subject |
mikroflóra
|
cs |
dc.subject |
fermentace
|
cs |
dc.subject |
spontaneously fermented beer
|
en |
dc.subject |
microflora
|
en |
dc.subject |
fermentation
|
en |
dc.title |
Mikroflóra spontánně kvašených piv |
|
dc.title.alternative |
Microflora of Spontaneous Fermented Beers |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Kůrová, Vendula |
|
dc.date.accepted |
2022-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
This Bachelor thesis deals with the issue of microflora of spontaneously fermented beers, most often about Lambic beers which are brewed in Belgium. The aim of this work was to create an overview of the microflora in certain stages of the product fermentation process and the reason for their presence. The process of fermentation was divided into four basic phases, where in each phase is a different microflora contributing to the final taste and aroma of the beer. The bachelor thesis also describes the methods of isolation and identification of microorganisms and the range of products available on the Czech and European markets. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
59709
|
|
dc.date.submitted |
2022-05-16 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account