Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel

DSpace Repository

Language: English čeština 

Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel

Show simple item record

dc.contributor.advisor Mokrejš, Pavel
dc.contributor.author Sanitrák, David
dc.date.accessioned 2022-07-15T09:22:56Z
dc.date.available 2022-07-15T09:22:56Z
dc.date.issued 2021-12-31
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/50394
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá výrobou mýdla ze zvěřinového tuku, konkrétně z tuku daňka obecného. Praktická část se zabývá výrobou vzorků mýdel se třemi se měnícími faktory, kterými jsou Teplota (oC), množství NaOH použitého při saponifikaci a množství NaCl použitého při vysolování.
dc.format 108 s. (138 201 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject Tuk cs
dc.subject olej cs
dc.subject mastné kyseliny cs
dc.subject mýdlo cs
dc.subject varný proces cs
dc.subject testování mýdel cs
dc.subject senzorická analýza kosmetika cs
dc.subject potravinářství cs
dc.subject Fat en
dc.subject oil en
dc.subject fatty acids en
dc.subject soap en
dc.subject cooking process en
dc.subject soap testing en
dc.subject sensory analysis en
dc.subject cosmetics en
dc.subject food industry en
dc.title Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel
dc.title.alternative Utilisation of Collagen Lipophilic By-Product from Venison for Preparation of Soaps
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Gál, Robert
dc.date.accepted 2022-06-02
dc.description.abstract-translated The diploma thesis deals with the production of soap from venison fat, specifically from fallow deer fat. The practical part deals with the production of soap samples with three changing factors, which are temperature (oC), the amount of NaOH used in saponification and the amount of NaCl used in salting out.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline - cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Technologie potravin cs
dc.thesis.degree-program Food Technology en
dc.identifier.stag 62039
dc.date.submitted 2022-04-29


Files in this item

Files Size Format View Description
sanitrák_2022_dp.pdf 3.294Mb PDF View/Open None
sanitrák_2022_op.pdf 722.2Kb PDF View/Open None
sanitrák_2022_vp.pdf 722.2Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account