Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Mokrejš, Pavel
|
|
dc.contributor.author |
Sanitrák, David
|
|
dc.date.accessioned |
2022-07-15T09:22:56Z |
|
dc.date.available |
2022-07-15T09:22:56Z |
|
dc.date.issued |
2021-12-31 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/50394
|
|
dc.description.abstract |
Diplomová práce se zabývá výrobou mýdla ze zvěřinového tuku, konkrétně z tuku daňka obecného. Praktická část se zabývá výrobou vzorků mýdel se třemi se měnícími faktory, kterými jsou Teplota (oC), množství NaOH použitého při saponifikaci a množství NaCl použitého při vysolování. |
|
dc.format |
108 s. (138 201 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
Tuk
|
cs |
dc.subject |
olej
|
cs |
dc.subject |
mastné kyseliny
|
cs |
dc.subject |
mýdlo
|
cs |
dc.subject |
varný proces
|
cs |
dc.subject |
testování mýdel
|
cs |
dc.subject |
senzorická analýza kosmetika
|
cs |
dc.subject |
potravinářství
|
cs |
dc.subject |
Fat
|
en |
dc.subject |
oil
|
en |
dc.subject |
fatty acids
|
en |
dc.subject |
soap
|
en |
dc.subject |
cooking process
|
en |
dc.subject |
soap testing
|
en |
dc.subject |
sensory analysis
|
en |
dc.subject |
cosmetics
|
en |
dc.subject |
food industry
|
en |
dc.title |
Využití lipofilních vedlejších produktů ze zvěřiny na přípravu mýdel |
|
dc.title.alternative |
Utilisation of Collagen Lipophilic By-Product from Venison for Preparation of Soaps |
|
dc.type |
diplomová práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Gál, Robert |
|
dc.date.accepted |
2022-06-02 |
|
dc.description.abstract-translated |
The diploma thesis deals with the production of soap from venison fat, specifically from fallow deer fat. The practical part deals with the production of soap samples with three changing factors, which are temperature (oC), the amount of NaOH used in saponification and the amount of NaCl used in salting out. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
- |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Ing. |
|
dc.thesis.degree-program |
Technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-program |
Food Technology |
en |
dc.identifier.stag |
62039
|
|
dc.date.submitted |
2022-04-29 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account