Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Pasz, Daniel
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:01Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:01Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49173
dc.description.abstract Bakalářská práce pojednává o zpracování masa určených druhů ryb prodejných v České republice. Zabývá se metodami zpracování ryb. V teoretické části pak popisuje spotřebu rybího masa v ČR, chemické složení rybího masa, metody zpracování ryb a výtěžnost při zpracování a porovnání s jinými producenty rybího masa. Cílem praktické části bylo pro-vézt experiment zpracování ryb do podoby trupu, půlek a filet, jejich následné vyhodno-cení a zjištění výtěžnosti. K experimentu bylo využito 20 kusů kapra obecného, z toho 10 kusů lysé formy a 10 kusů formy šupinaté. Druhým rybím druhem byl pstruh duhový, kdy bylo provedeno zpracování do kuchané podoby a do podoby filet. Na tuto část bylo opět využito 20 kusů pstruha duhového v tržní velikosti.
dc.format 72 s. (95021 znaků)
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject kapr cs
dc.subject pstruh cs
dc.subject rybí maso cs
dc.subject výtěžnost cs
dc.subject zpracování cs
dc.subject Yield en
dc.subject Carp en
dc.subject Trout en
dc.subject Fish meat en
dc.subject Processing en
dc.title Hodnocení výtěžnosti při zpracování vybraných druhů sladkovodních ryb
dc.title.alternative Evaluation of yield in processing of selected freshwater fish species
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Saláková, Alena
dc.date.accepted 2020-06-16
dc.description.abstract-translated The bachelor's thesis deals with the processing of meat of specified fish species sold in the Czech Republic. It deals with types of fish processing. The theoretical part describes the consumption of fish meat in the Czech Republic, the chemical composition of fish meat, methods of fish processing and the yield in processing and comparison with other fish meat producers. The aim of the practical part was to perform an experiment of pro-cessing fish into hulls, halves and fillets, their subsequent evaluation and determination of yield. 20 pieces of common carp were used for the experiment, of which 10 pieces were bald and 10 were scaly. The second fish species was rainbow trout, which was pro-cessed into cooked form and fillet. Again, 20 pieces of rainbow trout of market size were used for this part.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56334
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2020-05-22


Files in this item

Files Size Format View Description
pasz_2020_dp.pdf 1.890Mb PDF View/Open None
pasz_2020_op.pdf 283.1Kb PDF View/Open None
pasz_2020_vp.pdf 825.3Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account