Hmotnostní ztráty při technologických úpravách vepřového masa
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Gál, Robert
|
|
dc.contributor.author |
Novotná, Tereza
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:58:01Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:58:01Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/49172
|
|
dc.description.abstract |
Tato bakalářská práce se zabývá hmotnostními ztrátami, které vznikají během různých metod technologického opracování vepřového masa. Úvodní část je zaměřena na chemické složení masa a jeho technologické vlastnosti. Druhá část se zabývá použitím různých metod tepelného opracování, kdy pomocí různých autorů, kteří tuto problematiku studovali, byly zjištěny hmotnostní úbytky, které vznikají během tepelných úpravách vepřového masa. Během opracování nedochází pouze k úbytkům hmotnosti, ale také k nutričním ztrátám, které jsou nevyhnutelné. |
|
dc.format |
51 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
vepřové maso
|
cs |
dc.subject |
ztráty hmotnosti
|
cs |
dc.subject |
gastronomie
|
cs |
dc.subject |
pork
|
en |
dc.subject |
weight loss
|
en |
dc.subject |
gastronomy
|
en |
dc.title |
Hmotnostní ztráty při technologických úpravách vepřového masa |
|
dc.title.alternative |
Weight loss during technological processing of pork |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Mlček, Jiří |
|
dc.date.accepted |
2020-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
This bachelor thesis deals with weight losses which are created during various method of technological treatment of pork. The introductory part deals is chemical composition of meat anod its technological qualities. The second part deals with use of various method heat tre-atment where with help of various authors, who studies this issue, were found weight losses which are created during heat treatment of pork. During the process does not only occur the weight loss, but also nutritional losswhich is inevitable. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
56333
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2020-05-21 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account