Hmotnostní ztráty při technologických úpravách vepřového masa

DSpace Repository

Language: English čeština 

Hmotnostní ztráty při technologických úpravách vepřového masa

Show simple item record

dc.contributor.advisor Gál, Robert
dc.contributor.author Novotná, Tereza
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:01Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:01Z
dc.date.issued 2020-02-17
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49172
dc.description.abstract Tato bakalářská práce se zabývá hmotnostními ztrátami, které vznikají během různých metod technologického opracování vepřového masa. Úvodní část je zaměřena na chemické složení masa a jeho technologické vlastnosti. Druhá část se zabývá použitím různých metod tepelného opracování, kdy pomocí různých autorů, kteří tuto problematiku studovali, byly zjištěny hmotnostní úbytky, které vznikají během tepelných úpravách vepřového masa. Během opracování nedochází pouze k úbytkům hmotnosti, ale také k nutričním ztrátám, které jsou nevyhnutelné.
dc.format 51 s.
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject vepřové maso cs
dc.subject ztráty hmotnosti cs
dc.subject gastronomie cs
dc.subject pork en
dc.subject weight loss en
dc.subject gastronomy en
dc.title Hmotnostní ztráty při technologických úpravách vepřového masa
dc.title.alternative Weight loss during technological processing of pork
dc.type bakalářská práce cs
dc.contributor.referee Mlček, Jiří
dc.date.accepted 2020-06-16
dc.description.abstract-translated This bachelor thesis deals with weight losses which are created during various method of technological treatment of pork. The introductory part deals is chemical composition of meat anod its technological qualities. The second part deals with use of various method heat tre-atment where with help of various authors, who studies this issue, were found weight losses which are created during heat treatment of pork. During the process does not only occur the weight loss, but also nutritional losswhich is inevitable.
dc.description.department Ústav technologie potravin
dc.thesis.degree-discipline Chemie a technologie potravin cs
dc.thesis.degree-discipline Chemistry and Food Technologies en
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Bc.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56333
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2020-05-21


Files in this item

Files Size Format View Description
novotná_2020_dp.pdf 1.111Mb PDF View/Open None
novotná_2020_op.pdf 835.5Kb PDF View/Open None
novotná_2020_vp.pdf 882.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account