Studium parametrů levandulového oleje

DSpace Repository

Language: English čeština 

Studium parametrů levandulového oleje

Show simple item record

dc.contributor.advisor Lehocký, Marián
dc.contributor.author Retová, Lucie
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.available 2021-07-26T10:58:00Z
dc.date.issued 2020-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49152
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá esenciálními oleji, jejich složením, biologickými účinky a je za-měřena především na levandulový olej, jeho charakteristické vlastnosti a využití. V praktické části jsou popsány metody stanovení hustoty vybraných esenciálních olejů a indexů lomu. Dále je pak popsáno stanovení jednotlivých složek levandulového oleje pomocí plynové chromatografie.
dc.format 1-85
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject esenciální olej cs
dc.subject levandulový olej cs
dc.subject biologické účinky cs
dc.subject destilace cs
dc.subject plynová chromatografie cs
dc.subject essential oil en
dc.subject lavender oil en
dc.subject biological effects en
dc.subject distillation en
dc.subject gas chromatography en
dc.title Studium parametrů levandulového oleje
dc.title.alternative Study of Lavender Oil Parameters
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Minařík, Antonín
dc.date.accepted 2020-06-10
dc.description.abstract-translated This thesis deals with essential oils, their composition, biological effects and is particularly focused on lavender oil, its characteristic properties and utilization. The practical part of this thesis describes selected methods for lavender oil individual com-ponents determination as well as refractive index and density evaluation.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56295
utb.result.grade B
dc.date.submitted 2020-05-15


Files in this item

Files Size Format View Description
retová_2020_dp.pdf 3.460Mb PDF View/Open None
retová_2020_op.pdf 246.4Kb PDF View/Open None
retová_2020_vp.pdf 240.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account