Nové trendy vývoje geneticky modifikovaných potravin a surovin
Show simple item record
dc.contributor.advisor |
Buňková, Leona
|
|
dc.contributor.author |
Šimáková, Kristýna
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:57:59Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:57:59Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/49124
|
|
dc.description.abstract |
Bakalářská práce se zabývá novými trendy ve vývoji geneticky modifikovaných potravin a surovin. Jsou zde v hlavní řadě popsány systémy genetické editace s konkrétními příklady nových geneticky modifikovaných potravin. Také jsou v práci charakterizovány geneticky modifikované organismy a jejich přípava a v neposlední řadě jsou zde vymezeny legislativní předpisy související s touto problematikou. |
|
dc.format |
49 s. |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
geneticky modifikovaný organismus
|
cs |
dc.subject |
geneticky modifikovaná potravina
|
cs |
dc.subject |
genové inženýrství
|
cs |
dc.subject |
editace genomu
|
cs |
dc.subject |
transgenoze
|
cs |
dc.subject |
genetically modified organism
|
en |
dc.subject |
genetically modified food
|
en |
dc.subject |
genetic engineering
|
en |
dc.subject |
genome editing
|
en |
dc.subject |
transgenesis
|
en |
dc.title |
Nové trendy vývoje geneticky modifikovaných potravin a surovin |
|
dc.title.alternative |
New Trends in the Development of Genetically Modified Foods and Raw Materials |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Janalíková, Magda |
|
dc.date.accepted |
2020-06-16 |
|
dc.description.abstract-translated |
The bachelor thesis deals with trends in the development of genetically modified foods and raw materials. There are described genetic modification systems with specific examples of new genetically modified foods. Also there are characterized genetically modified organisms and their preparation. Finally, the work defines the legislative regulations related. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
56236
|
|
utb.result.grade |
A |
|
dc.date.submitted |
2020-05-25 |
|
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
Show simple item record
Search DSpace
Browse
-
All of DSpace
-
This Collection
My Account