dc.contributor.advisor |
Lapčíková, Barbora
|
|
dc.contributor.author |
Spáčilová, Veronika
|
|
dc.date.accessioned |
2021-07-26T10:57:59Z |
|
dc.date.available |
2021-07-26T10:57:59Z |
|
dc.date.issued |
2020-02-17 |
|
dc.identifier |
Elektronický archiv Knihovny UTB |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/10563/49123
|
|
dc.description.abstract |
Cílem bakalářské práce je zaměřit se na jednotlivé metody termické analýzy. Zkoumáním termo-fyzikálních vlastností potravin je možné přiblížit vliv teploty na tuky, bílkoviny a sacharidy, které tvoří hlavní složku potravin. Kvalitativně a kvantitativně jsou popsány tepelné přechody, které je možné využít u zpracování potravin. Jako je pečení, odpařování, sušení, aj. |
|
dc.format |
52 stran (51 527 znaků) |
|
dc.language.iso |
cs |
|
dc.publisher |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
|
dc.rights |
Bez omezení |
|
dc.subject |
termické metody
|
cs |
dc.subject |
zpracování potravin
|
cs |
dc.subject |
thermal methods
|
en |
dc.subject |
food processing
|
en |
dc.title |
Aplikace termických metod v potravinářské technologii |
|
dc.title.alternative |
The application of Thermal analysis to food technology |
|
dc.type |
bakalářská práce |
cs |
dc.contributor.referee |
Valenta, Tomáš |
|
dc.date.accepted |
2020-06-17 |
|
dc.description.abstract-translated |
The aim of this bachelor thesis is to focus on individual methods of thhermal analysis. By examining the thermo-physical properties of food, it is possible to approximate the effect of temperature on fats, proteins and carbohydrates, which are the main component of food. Thermal transition on that can be used in food processing are described. Such as baking, evaporation, druing, etc. |
|
dc.description.department |
Ústav technologie potravin |
|
dc.thesis.degree-discipline |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.thesis.degree-discipline |
Chemistry and Food Technologies |
en |
dc.thesis.degree-grantor |
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická |
cs |
dc.thesis.degree-grantor |
Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology |
en |
dc.thesis.degree-name |
Bc. |
|
dc.thesis.degree-program |
Chemie a technologie potravin |
cs |
dc.identifier.stag |
56233
|
|
utb.result.grade |
C |
|
dc.date.submitted |
2020-05-22 |
|