Inhibiční působení monoacylglycerolů a esenciálních olejů na dekarboxyláza-pozitivní bakterie

DSpace Repository

Language: English čeština 

Inhibiční působení monoacylglycerolů a esenciálních olejů na dekarboxyláza-pozitivní bakterie

Show simple item record

dc.contributor.advisor Buňková, Leona
dc.contributor.author Ševčíková, Aneta
dc.date.accessioned 2021-07-26T10:57:58Z
dc.date.available 2021-07-26T10:57:58Z
dc.date.issued 2020-01-02
dc.identifier Elektronický archiv Knihovny UTB
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/10563/49107
dc.description.abstract Diplomová práce se zabývá inhibičním působením vybraných monoacylglycerolů a esenciálních olejů na bakterie s dekarboxylázovou aktivitou. Teoretická část zahrnuje čtyři kapitoly, které pojednávají o problematice biogenních aminů, dekarboxylázové aktivitě mikroorganizmů, monoacylglycerolech či esenciálních olejích. Tyto teoretické poznatky jsou dále uplatněny v praktické části, ve které byly sledovány inhibiční účinky vybraných 1- monoacylglycerolů a esenciálních olejů na růst grampozitivních a gramnegativních bakterií.
dc.format 91
dc.language.iso cs
dc.publisher Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
dc.rights Bez omezení
dc.subject biogenní aminy cs
dc.subject monoacylglyceroly cs
dc.subject esenciální oleje cs
dc.subject dekarboxylázová aktivita cs
dc.subject inhibiční působení cs
dc.subject biogenic amines en
dc.subject monoacylglycerols en
dc.subject essential oils en
dc.subject decarboxylase activity en
dc.subject inhibitory effect en
dc.title Inhibiční působení monoacylglycerolů a esenciálních olejů na dekarboxyláza-pozitivní bakterie
dc.title.alternative Inhibitory Effect of Monoacylglycerols and Essential Oils on Decarboxylase-positive Bacteria
dc.type diplomová práce cs
dc.contributor.referee Pleva, Pavel
dc.date.accepted 2020-06-10
dc.description.abstract-translated The diploma thesis deals with the inhibitory effect of selected monoacylglycerols and essential oils on bacteria with decarboxylase activity. The theoretical part includes four chapters which deal with the issue of biogenic amines, decarboxylase activity of microorganisms, monoacylglycerols or essential oils. These theoretical findings are further applied in the practical part, in which the inhibitory effects of selected 1-monoacylglycerols and essential oils on the growth of gram-positive and gram-negative bacteria were monitored.
dc.description.department Ústav technologie tuků, tenzidů a kosmetiky
dc.thesis.degree-discipline Technologie tuků, detergentů a kosmetiky cs
dc.thesis.degree-grantor Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická cs
dc.thesis.degree-grantor Tomas Bata University in Zlín. Faculty of Technology en
dc.thesis.degree-name Ing.
dc.thesis.degree-program Chemie a technologie potravin cs
dc.identifier.stag 56107
utb.result.grade A
dc.date.submitted 2020-05-14


Files in this item

Files Size Format View Description
ševčíková_2020_dp.pdf 3.760Mb PDF View/Open None
ševčíková_2020_op.pdf 244.2Kb PDF View/Open None
ševčíková_2020_vp.pdf 724.6Kb PDF View/Open None

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Find fulltext

Search DSpace


Browse

My Account